26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Korkmaz Yiğit, Mustafa Sarıgül'ün tüm mal varlığına haciz koydurttu

Korkmaz Yiğit'in talebi üzerine TMSF tarafından Yiğit'in alacaklarına istinaden Mustafa Sarıgül'ün tüm mal varlığına el konuldu.

ERCAN BAYSAL / ANKARA STAR17 Ocak 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Korkmaz Yiğit, Mustafa Sarıgül'ün tüm mal varlığına haciz koydurttu
Şişli Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül için haciz kararı çıktı. Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Sarıgül'ün gayrimenkul ve banka hesaplarına kredi borcu sebebiyle el konuldu. Edinilen bilgilere göre Sarıgül'ün mal varlığına haciz konulmasının perde arkasında Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu ve TMSF bünyesinde batık bankalardan biri olan Bank Ekspres'ten 16 yıl önce çekilen 3,5 milyon dolarlık kredi borcunun ödenmemesi yer alıyor.

Sarıgül'ün dokuz arkadaşıyla birlikte çektiği kredi faizleri ile birlikte bugün 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıktı. Sarıgül'ün 36 gayrimenkulü olduğu iddia ediliyor. Sarıgül'ün avukatlarının TMSF'ye geldiği ve görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Sarıgül ve beraberinde kredi çektiği kişilerin mal varlıklarına haciz kararının kalkması için Fon yönetimi ile borcun peşin veya taksitli şekilde ödenmesi konusunda anlaşma sağlanması gerekiyor.

Finans sektöründen edinilen bilgilere göre bankaya el konulduktan sonra Sarıgül ve arkadaşları tarafından çekilen krediye kayıtlarda rastlanmadı. Geçtiğimiz günlerde Korkmaz Yiğit TMSF'ye gelerek Sarıgül'ün kendisine borcu olduğunu aktardı. Yiğit'in getirdiği belgeler doğrultusunda ise Sarıgül'ün mal varlığına haciz uygulandığı öğrenildi.

DAVA SÜRECİ MASADA

Gayrimenkul ve banka hesaplarına el konulmasındaki haczin kalkması için paranın Fon'a ödenmesi gerekiyor. Ödenmemesi halinde ise dava süreci başlayacak. Mahkemenin kararına göre Sarıgül'ün durumunun netlik kazanacağı belirtiliyor. 16 milyon liranın peşin ödenmemesi durumunda masada taksit seçeneği de yer alıyor. 1997 yılında Korkmaz Yiğit tarafından satın alınan ve sonrasında mali bünyesi zayıflayan Bank Ekspres 1998 yılında Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu (TMSF) kapsamına alınmıştı.