19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

KPSS branş sıralamaları açıklandı!

ÖSYM, internet sitesinden yaptığı açıklama ile KPSS branş sıralamalarını duyurdu.

24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS branş sıralamaları açıklandı!
KPSS Tüm Adaylar İçin Branş Sıralaması Açıklandı!27-28 Eylül tarihinde yapılan 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavına katılan adaylar için branş sıralaması açıklandı.
 
2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans : Adayların Mezun Oldukları Program/Alan Bazında Başarı Sıraları 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavına katılan adaylar, mezun oldukları program/alan bazında başarı sıralarını, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Bu uygulama adayların tercihlerinde yardımcı olmak amacı ile geliştirilmiştir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.
 
Adaylara duyurulur. 
 
ÖSYM BAŞKANLIĞI
 
Adaylar 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında merkezi atama kadrolarına yönelik tercihler yapıldıktan sonra 2014 KPSS puanlarıyla kamu kuruluşlarına atanacak. Adaylar için sadece puanlar yeterli değildir. Tercih yaparken önemli olan sıralamadır. Sıralama iki şekilde yapılır. Branş bazında sıralama ve genel sıralama olarak ikiye ayrılan bu sıralama, tercih edeceğiniz kadroya göre önem taşır. 
 
Tercih Kodu Nedir?
 
Lisans düzeyinde KPSS'ye giren her adayın kendi bölümü için belirlenen 4 haneli rakamdan oluşan bir tercih kodu vardır. Tercih klavuzunda adaylar, kendi tercih kodunun bulunduğu kadroları tercih edeceklerdir. 4001 Kodu Nedir? Bu tercih kodu, bölüm ayrımı olmaksızın tüm lisans mezunlarının tercih yapabileceği kadroları gösterir. Her alandan tercih yapıldığı için genel olarak yüksek puanla kapatır.
 
Kaç Çeşit KPSS sıralaması vardır?
 
Genel sıralama ve branş sıralaması olarak ikiye ayrılan sıralamalar, tercih yaparken önem kazanır. Genel sıralama; adayın kendi alanından olan ya da olmayan herkesin sıralandığı sıralamadır. Branş sıralaması; adayın sadece kendi bölümünden olanlar baz alınarak oluşturulmuş sıralamadır. 4001 kodu bulunan kadroları tercih edecek olan adaylar, genel sıralamadaki yerini kullanırlar.