24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

KPSS tercihlerinde son gün! Sonuçlar ne zaman belli olacak?

KPSS tercihleri için artık son saatler geçiriliyor. Bugün saat 16.00'dan itibaren adaylar yerleştirme başvurusunda bulunamayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacak. KPSS tercihlerinde tercih yaplamayan adayların elini çabuk tutması gerekmektedir.

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
KPSS tercihlerinde son gün! Sonuçlar ne zaman belli olacak?
KPSS Tercih işlemleri devam ediyor. Bugün saat 16.00'dan itibaren tercih sistemi kapanacak. Adaylar ise tercih yapamayacaklar.
 
Tercih döneminde son saatlere girilirken adayların telaşı ise artıyor ve sistemde gecikmeler yaşanyor. O yüzden asdaylara yardımcı olması için tercih robotunu sunuyoruz. Çünkü son saatlerde en büyük yardımcı onlar ouyor.
 
Yaptığınız seçimlerle size uygun kadroları anında çıkartıyor. Böylelikle ÖSYM'nin vermiş olduğu tüm kılavuzu incelemeye gerek kalmıyor. Tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılırken adaylar kılavuza ÖSYM/2014-KPSS/KILAVUZLAR/2014-2 KPSS YERLEŞTİRME bölümünden ulaşabilirler.
 
KPSS Tercih robotunun ise kullanımı ise oldukça basittir. Her iki araçta da mantık aynıdır. Yapılacak işlemler ise şöyle sıralanabilir
 
- İl seçimi yapılır
- İlçe seçimi yapılır
- Sınav Seçimi Yapılır (Önlisans, Ortaöğretim, Lisans)
- Nitelik kodu seçilir
- İlgili kurum seçilir
- Ve arama tuşuna basılır
 
Bu işlemler sonucunda tercih için gerekli bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Böylece KPSS Tercih Robotu size işlemlerinizde yardmcı olmuş oluyor.
 
 
SONUÇLARIN DUYURULMASI
 
Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.
 
KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA
 
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.