20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Küçük Eren'in hayatını geçirdiği kaza kurtardı

İnşaata düşünce tedbir amacıyla tomografisi çekilen küçük Eren'in beyninde milyonlarca larva bulunan kist tespit edildi, ameliyatla çıkarıldı.

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Küçük Eren'in hayatını geçirdiği kaza kurtardı

Duyanları hayrete düşüren olay İzmir'de yaşandı. İnşaat düşen ve tedbir amaçlı tomoğrafisi çekilen 3 yaşındaki Eren'in beyninde içinde milyonlarca lavra bulunan kist tespit edildi. Hemen ameliyata alınan çocuğun hayatı kurtarıldı.

"MİLYONDA BİR GÖRÜLÜR"

Her şey Hamza ve Gülşah Filiz çiftinin minik oğlu Eren'in, evlerinin inşaatında düşerek başım taşa vurmasıyla ortaya çıktı. Ailesi Ereni önce Türkan Özilhan Devlet Hastanesine götürdü. Burada çocuğun "başında çatlak olduğu" söylendi. Tepecik eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Eren için doktorlar beyin tomog- rafisi istediğinde küçük çocuğun beyninde milyonda bir görülen kitle fark edildi.

SON DERECE TEHLİKELİ

Sokak köpeklerinin yaydığı kist Tıidatik' adı verilen son derece tehlikeli bir hastalıkla karşı karşıya olan Eren acilen ameliyata alındı ve beyninden bir Tenis topu büyüklüğündeki kitle çıkarıldı. Ameliyat edilmese Eren'in yaşama şansı olmadığım tesadüfen öğrenen aile şimdi Eren'in sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

"7 SANTİM ÇAPINDA KİST ÇIKARIDIK"

Eren'in ameliyatı hakkında bilgi veren Beyin Cerrahı Opr. Dr. Sami Bardakçı, zor biroperasyondan başarıyla çıktıklarını belirtti. Bardakçı, "Kitle patlasa çocuğu kaybetme riski vardı. Çünkü içinde milyonlarca larva dediğimiz yumurta var. Ameliyat olmasaydı da yaşama şansı yoktu. Beyninden 7 santim çapında top gibi kist çıkardık. Bir yıl ilaç tedavisi sürecek" diye konuştu.

(Kaynak: Bugün)