19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kültür Köprüsü Projesi Türkiye finalleri şiir dalında Türkiye birincisi 'Artvin'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Kültür Köprüsü Projesi kapsamında düzenlenen Türkiye Finalleri Şiir Yarışması’nda Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan Tuğçe Uçar birinci oldu.

25 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kültür Köprüsü Projesi Türkiye finalleri şiir dalında Türkiye birincisi 'Artvin'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 13-18 yaş grubundaki çocuklar arasında kardeşliği sağlamak, kaynaşmayı tesis etmek, zengin bir kültüre sahip olan ülkemizin kültürünü, değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak, yöresel kültür özelliklerimizin ve kültür çeşitliliğimizin çocuklarımız arasında karşılıklı paylaşımında bulunmak amacıyla geliştirilen Kültür Köprüsü Projesi kapsamında  şiir ve şarkı okuma yarışması düzenlendi.

7 bölgede 43 ilin katıldığı Kültür Köprüsü Projesinin bölge elemeleri 26-27 Nisan 2014 tarihinde bölgelerden seçilen tarihi ve kültürel zenginliği olan Gaziantep, Erzurum, Konya, Samsun, Edirne, Denizli ve Antalya illerinde gerçekleştirilmişti.

26-27 Nisan 2014‘te Samsun İli’nde yapılan Karadeniz Bölge yarışmasına şiir dalında katılan Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan Tuğçe Uçar ise bölge birincisi olmuştu.

21 Haziran 2014’te yapılan Türkiye Finaline, bölge elemelerinde türkü ve şiir dallarında  birinci olan Antalya, Artvin, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illeri katıldı. Finale katılan iller kendi kültürel özelliklerini tanıtmak amacıyla Tokat Valiliği önünde stant açtı.

Tokat ilinde yapılan Türkiye Finaline şiir dalında katılan Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan Tuğçe Uçar, Türkiye Birincisi oldu.