26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kumpas mağdurundan çok çarpıcı açıklamalar!

Gazeteci Nevzat Çiçek ve Paralel yapının tahşiye kumpasının mağdurlarından iş adamı Hüseyin Büyükfırat, ortaya çıkan görüntüleri ve operasyona ilişkin kararları Moderatör'de değerlendirdi.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kumpas mağdurundan çok çarpıcı açıklamalar!
İşte Hüseyin Büyükfırat ve Nevzat Çiçek'in konuşmalarından satır başları:
 
KİMSENİN HABERİ YOKKEN BİZ BU MESELEDEN MAĞDUR OLDUK
 
Hüseyin Büyükfırat: Görüntüleri izlerken senaryonun çok iyi çizildiğini gördüm. Aslında görmekle de kalmadık, bizzat yaşadık. Tüm dünya bu olaydan bugün bu haberi izlerken haberdar oluyor. Biz, 5 yıldır bu meseleden dolayı mağdur olan kişileriz ve bunu yaşadık. Birgün ansızın insanlar toplandı, bunlara terörist damgası vuruldu ve bu insanlar 17 ay kadar hapis yattılar. Bugün bunun dünyada bir örneği var mı yok mu? Bu bir araştırma konusu olabilir. Devlet ve hükümet içerisinde bu şakirtler geliştirilerek insanların hayatıyla oynanmamalıydı. Hepimizin hayatı hem maddi hem manevi yönde etkilendi. Bugün bazı çevrelerin gazete ve televizyonlarında bir senaryodan bahsediliyor. Bu senaryo oynandı ve hepimiz mağdur edildik. 
 
POLİS BOMBALARI ELİNE ALIP ARAMAYA ÖYLE GİTMİŞ
 
Hüseyin Büyükfırat: Bu görüntülerin açığa çıkması çok iyi oldu. Konuşulanların gerçekliği ortaya çıktı. Birinin terörist olması için silahı ve bombası olması lazım. Bu kadar masum olan insanların evine polis arama yapmak için gitmemiş. Polis, silahları da bombaları da eline alarak gitmiş oraya. Hatta görüntülerde 'Bunlar yeterli olmazsa silah da var' gibilerinden konuşmalar var. Bu dehşet verici birşey. 
 
24'Ü GERÇEKTEN TEBRİK EDİYORUM..
 
Nevzat Çiçek: Şu ana kadar basında yer alan ve manipülasyona açık olan bir konuda bu görüntülerin üzerine artık bizim söyleyecek birşeyimizin olmaması gerekiyor. Sonuçta biz gazeteciler bir olayı yorumlarken neyle bakarız? Mahkeme evrakı varsa mahkeme evrakına, mağdur varsa mağdurlara ve daha da önemlisi olgular varsa onlara bakarız. Elimizde bu işler daha açığa çıkmadan önce sadece 3 polis memurunun ifadesi vardı. 24'ün ortaya çıkardığı görüntüler (Gerçekten tebrik ediyorum sizi) bu algı operasyonunu yıkan birşey oldu. Şimdi neye bakacağız? Görüntüler karşısında polislerin ifadesine.. Baktığınızda uyuşmuyor kardeşim!
 
BU İNSANLAR EL KAİDE ÜYESİ İSE NEDEN DIŞARIDALAR?
 
Nevzat Çiçek: Siz insanları El Kaide üyeliğinden içeri alacaksınız, evlerinde cephane bulundu diyeceksiniz.. O zaman gazeteci olarak ben bir soru sorayım, bu insanlar şu an neden dışarıda? Bu insanlar 17 ay içeride yatarken herhangi bir kanuni düzenleme yapılmadı. Mahkemeye çıktılar ve mahkeme bu insanların suçsuzluğuna karar vererek kendilerini serbest bıraktı. Bu insanlar dışarıdaysa başka birilerinin içeride olup hapis yatması gerekiyor. Onlar nerede? Yok..