2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Kürtçe okul için ilk resmi başvuru yapıldı

Diyarbakır Bağlar İlçesi’nde açıldıktan sonra valilik kararıyla mühürlenen ve çıkan olaylarda onlarca okulun ateşe verilmesine neden olan Kürtçe eğitim verecek Ferzad Kemanger Okulu için resmi başvuru yapıldı.

ŞEYHMUS ÇAKAN23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kürtçe okul için ilk resmi başvuru yapıldı

HDP Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kurdi-Der Genel Başkanı Sebahattin Gültekin’inden oluşan heyet Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim’e giderek Kürtçe okul için resmi başvuru yaptı. Başvuru Kurdi-Der tüzel kişiliği üzerinden yapıldı.

İki okul için karar beklenecek

Eğitim-Sen Şube Başkanı Yıldırım Arslan, Vali Yardımcısı Mehmet Demir ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk’le görüştüklerini belirterek, “Yaptığımız görüşme olumluydu.  İnsani bir talebimizin olduğunu paylaşarak hazırladığımız metni paylaştık. Buna bağlı kalarak bir süreci yürütüyoruz. Çok olumlu karşıladılar” dedi. Başvurunun sadece Diyarbakır’daki okul için yapıldığı, Şırnak’ın Cizre ile Hakkari’nin Yüksekova’daki okullarla ilgili başvurusunun ise valilikten gelecek yanıta göre yapılacağı belirtildi.

Okullar izinsiz ve ruhsatsızdı

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada Kürtçe eğitim-öğretim verilmesi için açılacak okullar ile ilgili valiliğe dilekçeyle müracaat edildiği belirtildi. Açıklamada Vali Yardımcısı Demir’in “Okullar Kürtçe oldukları için değil, izinsiz ve ruhsatsız oldukları için mühürlenmiştir. Yapılan bu başvuru ile gerekli incelemeler yapılacaktır” dediği belirtildi.