25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kurtlar Vadisi ‘Çinçin’

Polat Alemdar’ın cezaevinden kaçışını örnek alan uyuşturucu çetesi lideri Kadir İnan, Ankara’yı kana buladı. Çinçin’i mesken edinen kaçak, polis olduğunu sandığı araçları tarayarak iki vatandaşı öldürdü.

ZAFER KÜTÜK ANKARA25 Ekim 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kurtlar Vadisi ‘Çinçin’

KURTLAR Vadisi adlı televizyon dizisinden esinlenerek 4 Mart’ta firar eden Kadir İnan, Başkent Ankara’yı kana buladı. Olay şöyle gelişti. Şubat ayında Özel Harekat Polisi’nin de katıldığı helikopter destekli operasyonla yakalanan ve cezaevine konan uyuşturucu çetesi lideri Kadir İnan filmleri aratmayacak bir planla 4 Mart günü firar etti. Çok sayıda suçtan yargılanan Kadir İnan, önce bıçakla kendini yaralayarak tutuklu bulunduğu Sincan F tipi cezaevinden Ankara Numune Hastanesi’ne sevkini sağladı. Mahkum koğuşunda tutulan Kadir İnan’ı ziyarete gelen yakınları da plana dahil olarak kapıdaki 4 askeri ilaçlı içecekle uyutarak tutuklunun kaçmasını sağladı. Polat Alemdar da gözaltındayken kendini yaralayarak, hastaneye sevkini sağlıyor ve firar ediyordu.  Planı kusursuz işleyen ve tekrar çetesinin başına geçen Kadir İnan’ın adı son 15 günde iki cinayet olayına karıştı. Firari çete lideri, polis ya da karşı çetenin adamları olduğunu düşündüğü araçları çapraz ateşe alarak iki vatanhdaşın ölümüne üç kişinin de yaralanmasına neden oldu. Ahmet Özdemir isimli 28 yaşındaki gencin yaşamını yitirdiği ilk olay 5 Ekim tarihinde gerçekleşti.

Asayiş, istihbarat ve narkotik arıyor

Önceki gece gerçekleşen olayda ise Çinçin mahallesine esrar almaya giden Yunus Görmez’in bulunduğu otomobil, çapraz ateşe alındı. Görmez, olay yerinde yaşamını yitirirken arkadaşı yaralandı. Asayiş, İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Kadir İnan’ı arıyor.