23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kutup ayılarına acıyarak Dünya’yı korumak imkansız

Türkiye bu yıl oldukça değişken hava olaylarıyla karşı karşıya kaldı. Kurak geçen bir kışın ardından yaz aylarında sıcaklardan bunalırken, aniden serinleyen hava ve beraberindeki hortum ve aşırı yağışlar paniğe neden oluyor. İnsanı şaşkına çeviren havadaki ani değişiklikleri değerlendiren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, havadaki değişiklikleri sorgulamak yerine gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyor.

GÜLDEN KILIÇ20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kutup ayılarına acıyarak Dünya’yı korumak imkansız

Kadıoğlu, “Havayı bizim sorgulamamalıyız. Yapmamız gereken değişken havaya karşı hazırlıklı olmak. Şehirlerde alt yapımızla, dışarıya ne zaman çıkacağımızla, yapacağımız işle, ne giyinip ne içeceğimizle ilgili tedbirler almamız gerekiyor” dedi.

Alt yapı yenilenmeli

Türkiye’deki alt yapının 20 yıl öncesinin iklim şartlarına göre oluşturulduğuna dikkat çeken Kadıoğlu,  “Bize düşen iklimin şiddetli bir hale gelmesi durumunda ona göre şehirlerimizi yapmak, kaynaklarımızı korumak, alt yapıyı hazırlamaktır. Yağmur sularını taşıyan altyapı 20 yıl öncesi yağışına göre yapılmış. Sanıyoruz ki 20 yıl önceki iklim şartları 100 yıl devam edecek ” dedi. 

SORUNU ONLAR ÇÖZEMEZ

Kadıoğlu, “İklim değişikliği diye Google’da arayınca karşıma bu ayı fotoğrafı çıkıyor. İklim değişikliği kutuplardaki ayının  değil, bizim çözmemiz gereken bir problem” dedi.