5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Lunapark kaçak tehlike gerçek

Urfa’da yüzlerce çocuğun uğrak yeri olan bir lunaparkın suyundan elektriğine arsasından çalışanlarına kadar her şeyin kaçak olduğu ortaya çıktı. Bir çetenin yönettiği lunapark hala faaliyette.

Bünyamin Demirkan29 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Lunapark kaçak tehlike gerçek

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da “Motorcu Hakim” ismiyle anılan Hakim K. liderliğindeki organize suç örgütüne operasyon yaptı. 18 ay devam eden çalışmaların ardından 500 polisle yapılan operasyonda Hakim K. ile birlikte aralarında üst düzey kamu görevlileri, adliye çalışanları ve belediye görevlilerin de olduğu 55 kişi gözaltına alındı.

Bölgede korku saldığı için bir çok kişinin şikayetçi olmaya çekindiği Hakim K’nın Şanlıurfa’da TOKİ bölgesinde kaçak inşaatının bulunduğu fakat yıkılamadığı ortaya çıktı. Kaçak inşaatın 3 Ocak’ta tespitinin yapılarak tutanak tutulduğu, belediye encümeninin 17 Ocak’ta inşaatın yıkılması için karar aldığı fakat inşaatın yapılan ihbarlara rağmen yıkılmadığı belirlendi.

SGK kaydı da yok

Hakim K’nın liderliğindeki grubun, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde yol üzerinde bir lunaparkı da ruhsatsız işlettiği ortaya çıktı. Müfettişler tarafından yapılan inceleme ise skandallar zincirini ortaya çıkardı. Her gün yüzlerce çocuğun eğlendiği lunaparkın Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ait arazi üzerine yapıldığını belirlendi. Kaçak elektrik kullanan lunaparkın suyunu da yakınından geçen sulama kanalından usulsüz çektiği tespit edildi. Periyodik bakımları makine mühendisi tarafından yapılmayan lunaparkın çalışanlarının da SGK kaydı olmadığı öğrenildi.  Yapılan son denetlemenin ardından kapatılması gereken lunaparkın hala faaliyette olması dikkat çekti.

İŞTE SKANDALLAR

-Lunapark devlete ait arazide kuruldu. 

-Ruhsatsız çalışıyor, kaçak kullanılıyor.

-Sık sık elektriklerin kesildiği Urfa’da lunaparkın jeneratörü yok.

-Tesisin suyu, sulama kanalından usulsüz çekilerek sağlanıyor.

-Lunaparkta bulunan aletlerin bakımları mühendis tarafından yapılmıyor.

-Mevduata uygun düzenlemesi yok.

-Eğlence merkezinde çalışanların SGK kaydı yok.