17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Lütfi Elvan: Öyle bir ifade kullanmadım

Lütfi Elvan, ‘İstanbul’un trafik sorunu çözülmez’ gibi herhangi bir ifade kullanmadığını söyledi.

21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Lütfi Elvan: Öyle bir ifade kullanmadım
Yirmidorthaber.com - 24 TV’de Melik Yiğitel’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Son Baskı’ programına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı. Elvan, ‘Üçüncü Köprü bitse bile İstanbul’un trafik sorunu çözülmez’ sözlerini yalanladı. Böyle bir ifade kullanmadığını belirten Elvan, ilgili gazeteye de Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki tutanakları, orada kullandığı ifadeleri gönderdi.
 
SADECE ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ İLE ÇÖZMÜŞ OLMAYIZ
 
Üçüncü Köprü’nün bitmesiyle trafik sorununun çözülmüş olmayacağını belirten Elvan, büyük bir rahatlama yaşanacağını, fakat diğer projelerin de tamamlanması gerektiğini aktardı. Elvan, şunları söyledi:
 
“Plan ve Bütçe Komisyonu’nda aslında İstanbul’un trafiğini nasıl ve ne şekilde çözebileceğimizi anlattım. Ve bu çerçevede şunu kullandım: “Üçüncü Köprü tamamlansa bile İstanbul’un trafik problemini tam manasıyla çözmüş olmayız” dedim. Ama şöyle bir ifade kullanmadım. Özellikle bugün bir gazeteye ve internet sitesine Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki tutanaklarımız gönderdim. Benim orada bizatihi kullandığım ifadeyi gönderdim. Çünkü öyle bir başlık atmışla ki “İstanbul’un trafik sorunu çözülemez.” AK Parti iktidarı 12 yıl boyunca her türlü reformu gerçekleştirdi, sanki biz buna muktedir değiliz gibi bir mesaj geçmişler. Halbuki benim kullandığım ifade; Yavuz Sultan Selim Köpüsü'nü tamamlasak bile İstanbul’un trafik sorununu tam manasıyla çözmüş olmayız.
 
Hemen arkasından özellikle ağır taşıtlar için İstanbul’un yükünü alacak ne tür projeler yapacağımızı anlattım. Nedir bunlar? Balıkesir’den itibaren Çanakkale’ye, Çanakkale’den Tekirdağ’a uzanan bir otoyol yapacağız. Ve özellikle Ege Bölgesi ve Orta Anadolu’nun Batı kesiminden gelecek olan ağır taşıtların İstanbul’a uğramadan Çanakkale Köprüsü’nün üzerinden Tekirdağ, Edirne ve yurt dışına çıkışının sağlanacağını söyledim. Ve önümüzdeki günlerde de önemli bazı projelerimizin olacağını, bunları da açıklayacağını ifade ettim.”
 
ÖYLE BİR İFADE KULLANMADIM
 
“‘İstanbul’un trafik sorunu çözülmez’ gibi herhangi bir ifade kullanmadım. Ve tutanakları da bugün ilgili gazete ve internet sitesine de gönderdim.
 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ün tamamlanması ile ağır trafik yükü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde azalacak, özellikle otomobillerin geçişinde kısmi de olsa bir rahatlama olacak. Tabi ki İstanbul’un trafiğinde bir rahatlama olacak ama tam manasıyla İstanbul’un trafik sorununu Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü tamamlamış olmakla çözmüş olmayacağız. Elbette yapmamız gereken ilave işlerimiz var. Bunları da yapacağız.”