27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

LYS heyecanı sona erdi

Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ikincisi gününde öğrenciler LYS için ter döktü. Sınavı tamamlayan öğrenciler, soruların iyi olduğunu ancak zamanı yeterli şekilde kullanamadıklarını ifade etti.

16 Haziran 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
LYS heyecanı sona erdi
Tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de LYS heyecanı vardı. Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte sınava girecekleri okulların önünde toplanan öğrenciler, yaklaşık 2 saat 15 dakika boyunca sınavda ter döktü. Esra Yener isimli bir öğrenci, sınavda çok zorlandığını ifade ederek, "Sınava baya hazırlandım ama çok zorlandım gerçekten. Zaman çok fazlaydı ama yine de yetiştiremedim. Geometriye geçtiğimde çok zaman kaldı. Keşke ikisi bir aynı zamanda olsaydı daha çok yapma şansım olurdu matematikten." dedi.

Zamanın kısıtlı olduğundan yakınan bir diğer öğrenci Fatma Kartal, "Mateatiğin çok iyi olacağını, zamanın yeteceğini düşünüyordum. Gerçekten de yetmediğini gördüm. Sorular biraz zordu, ağır geldi. Çünkü zaman kısıtlıydı, 2 ayda konular yetişmedi. Geometri fena değildi ama zamanım yetti." diye konuştu.

Soruların kaliteli olduğunu dile getiren Hasan Yıldırım, "Soruların herhangi bir zorluğu yok. Biraz çalışıp, çabalamak gerekiyor. Sürede bir sorun olmadı. Şuandaki süre gayet iyi." şeklinde açıklama yaptı.

"MATEMATİK GEÇEN YILA GÖRE ZORDU"

Sınav sürecinde LYS'ye ağırlık vererek çalıştığını kaydeden Demet Kara ise geçen yıla göre matematiğin daha zor olduğunu dile getirdi. Oğuzhan Çebik isimli öğrenci de soruların güzel olduğunu ancak süreyi yetiremediğini söyledi.

Fatma Polat da şunlara değindi: "Sorular biraz çeldiriciydi. Mantıklı sorular vardı. Zaman da yetti gibi ama tekrar bakma şansımız olmadı. Boşum çok ama güzeldi sınav. Çok zor değildi, çok da kolay değildi."

Sergen İyikasap isimli bir öğrenci ise "Sınav kolay değildi aslında. Yalnız çalışan için aslında güzel bir sınavdı. Ben şahsen 80 soruda 65-70 net gelir gibi düşünüyorum." diye konuştu. Gaziantep'te yapılan LYS'de hiçbir olumsuz vaka yaşanmadı.