18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Marmara Adası'nda ceset bulundu!

Marmara Adası'nda bir erkek cesedi bulundu. Cesedin Kumburgaz'da kaybolan 5 gençten birine ait olduğu iddiaları sürüyor...

DHA23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Marmara Adası'nda ceset bulundu!

Marmara Adası sahilinde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin, 17 Ağustos'ta, İstanbul'un Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten birine ait olup olmadığı araştırılıyor.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ada sahilinde bir erkek cesedi bulunduğunu söyledi.

Cesedin kimliğinin otopside belirleneceğini dile getiren Turhan, Kumburgaz sahilinden açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten birine ait olması ihtimalinin de araştırılmaya başlandığını anlattı.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ise Gündoğdu Mahallesi civarındaki derin bir koyda bulunan cesedin çıkarılması için çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

BULUNAN CESET, KUMBURGAZ'DAKİ KRİZ MERKEZİNDE HAREKETLİLİĞE YOL AÇTI
 

Kumburgaz'dan 6 gün önce deniz bisikletiyle ayrıldıktan sonra kaybolan Serdar ve Doğan Demir'in amcası Vahit Demir, Marmara Adası sahilinde bulunan cesedin kime ait olduğunu bilmediklerini ifade ederek, "Şu anda gitme imkanımız da yok. Ama yetkililerden biri bizi götürürse 120 değil, 1200 kilometre olsa gideriz" dedi.

Kumburgaz sahilinden 17 Ağustos pazar günü öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi arama çalışmaları devam ederken, ailelerin bekleyişi de sürüyor.

Marmara Adası sahilinde bir erkek cesedinin bulunduğu haberi de ailelerde şok etkisi yarattı. Haberi alan ailelerden bazıları arama çalışmalarının yürütüldüğü iskeleye koşarken, kayıp yakınlarından bir kadın fenalaştı. Kadına, 112 acil servis ekipleri müdahale etti.

Kaybolan Serdar ve Doğan Demir kardeşlerin amcası Vahit Demir, AA muhabirinin soruları üzerine, Marmara Adası'nda ceset bulunduğunu orada yaşayan bir hemşehrileri vasıtasıyla öğrendiklerini söyledi.

Demir, "Orada bir hemşehrimiz vardı. Sahilde bir cesedin olduğunu duyunca bölgeye gitmiş. Sonradan da burada benim bir arkadaşımı aramış. Arkadaşım da beni arayıp söyledi. Marmara Adası'ndaki cesedin kime ait olduğunu biz de bilmiyoruz. Şu anda gitme imkanımız yok. Ama yetkililerden biri bizi götürürse 120 değil, 1200 kilometre olsa gideriz. O hemşehrimiz oradaki gelişmeleri bize telefonla bildiriyor" diye konuştu.

Bu arada Marmara Adası'nda bulunan cesedin, Marmara Adası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sismik araştırma gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa" ile diğer 2 araştırma gemisi ise çalışmalarına gece de devam edecek. Arama çalışmalarının Marmara Adası, Kapıdağ Yarımadası ile İmralı Adası çevresinde yoğunlaştırılacağı öğrenildi.

- "Yağış çalışmaları olumsuz etkileyecek"

Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Başkanı Umur Zamanoğlu da gazetecilerin soruları üzerine pazartesi günü için beklenen yağışların çalışmaları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Zamanoğlu, "Şu anda alınan hava raporlarına göre, pazartesi yağış geliyor. Uluslararası hava bilgilendirme raporuna göre, şu anda kuvvetli rüzgar söz konusu. Rüzgarın gündüz saatlerinde artması bekleniyor. Bu yağış olayı bot, helikopter, uçak ve sismik araştırma gemisi olmak üzere tamamını olumsuz etkileyeceği için endişeyle bekliyoruz" diye konuştu.

Umur Zamanoğlu, öğleden sonraki arama çalışmaları sırasında, Büyükçekmece Güzelce bölgesinden bir teknenin batmak üzere olduğu ihbarı üzerine, 4 kişiyi kurtardıklarını bildirdi.