25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

MEB TEOG Sınavı Fen Bilgisi İngilizce ve İnkilap Tarihi sınav konuları nelerdir?

TEOG sınavında bugün 1.oturum sona erdi. Matematik, Türkçe ve Din Kültürü sınavına giren 8.sınıf öğrencileri yarın ise Fen Bilgisi, İnkilap Tarihi be İngilizce sınavlarına girecekler. Sizler için bu derslerin TEOG sınav konularını derledik. İşte detaylar...

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
MEB TEOG Sınavı Fen Bilgisi İngilizce ve İnkilap Tarihi sınav konuları nelerdir?
TEOG sınavında bugün birinci oturum gerçekleşti.  1 milyon 287 bin öğrenci bugünkü sınavlarda ter döktü. Saat 9'da başlayan sınavlar ise 12'de son buldu. Öğrencilere 40 dk sınav süresi 30 dk mola verildi. 
 
Yarın ise öğrenciler Fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına girecekler. Öğrenciler kendi okullarında girdiği sınavlarda farklı öğretmenler görev yapıyor.
 
A, B, C ve D olmak üzere dört kitapçık var. Her oturumda öğrencilere 20 soru için 40 dakika süre verilecek. Her sınavdan sonra öğrenciler dinlenecek. Yanlışlar doğruları etkilemeyecek.
 
SINAV KONULARI
 
Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavında Çıkacak Konular şu şekilde sıralanır.
 
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler,
 
Fen ve Teknoloji: Hücre Bölünmesi ve Kalıtım, Kuvvet ve Hareket
 
İngilizce: Frienship, Improving One’s Looks ,Road to Success.
 
SINAV NASIL YAPILACAK?
 
Fen ve Teknoloji Dersi : Başlama Saati - 09.00 olurken Soru Sayısı da 20 olacak. Sınav Süresi ise 40 dakika olarak gerçekleştirilecek.
T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi : Başlama Saati - 10.10 olurken Soru Sayısı da 2 olacak. Sınav Süresi ise 40 dakika olarak gerçekleştirilecek.
Yabancı Dil Dersi : Başlama Saati - 11.20 olurken Soru Sayısı da 20 olacak. Sınav Süresi ise 40 dakika olarak gerçekleştirilecek.
 
Öğrenci ve velilerde telaş devam ederken öğrenciler Sınav heyecanı sararken sınav giriş belgesinin gerekli olup olmadığı ise konuşuluyor. Öğrenciler ve Velilere tavsiyemiz sınav giriş belgenizi almayı unutmayın aksi halde sınava giremezsiniz aşağıdaki vermiş olduğumuz linke tıklayarak e-Okul sistemi üzerinden kolayca çıktınızı alabilirsiniz. Sınava girecek olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.