6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Mehmet Eymür: CIA'nın emrinde bir ordu var! MİT'in de kontrterörü olmalı

MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, MİT konusunda son günlerde yapılan spekülasyonlara dair açıklamalarda bulundu.

stargazete.com15 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mehmet Eymür: CIA'nın emrinde bir ordu var! MİT'in de kontrterörü olmalı
A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programına konuk olan MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, son haftalarda alevlenen MİT tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sevilay Yükselir'in "kontrterör ne yapardı? Şimdi yeniden MİT'te kontrterör olmalı mıdır?" sorularına şöyle cevap verdi:

MİT'TE KONTRTERÖR HER ZAMAN OLMALI

Kontrterör çok ilmi yönleri de olan bir daireydi. Öyle kuruldu. Dışarıdaki yabancı kuruluşlara baktık, onlardan esinlenerek, iyi taraflarını ve bizim bünyemize uygun yönlerini düşünerek, eğitimi, ilmi çalışmaları, teknik bilgileri oldukça geniş bir kadrosu olan, eğitime çok önem veren kurulmuş bir daireydi.

CIA'NIN EMRİNDE BİR ORDU VAR

Kontrterör her zaman olmalı. CIA diyoruz. CIA'in emrinde bir ordu var. Kullandıkları güç var. Özel birlikleri var. İstihbarat son derece hızlı hareket edilmesi gereken bir dal.

İSTİHBARATÇI SADECE İSTİHBARAT TOPLAR, BAŞKA BİR ŞEY YAPMAZ DİYORLAR. YOK ÖYLE BİR ŞEY

Şimdi klasik söylem var. İstihbaratçı sadece istihbarat toplar, başka bir şey yapmaz diyorlar. Yok öyle bir şey. Dünyanın her yerinde istihbarat teşkilatları operasyonlar yapıyorlar. Onlar yapıyorlar da biz niye yapmayacağız.

İnternetten girin bir çok şeyi öğrenebilirsiniz. O zaman istihbarat teşkilatına da gerek kalmaz.

ÖYLE BİR ŞEY YOK

Eymür, yeni MİT düzenlemesiyle ilgili "muhaberat devleti olacağız" türünden manipülasyonları değerlendirdi, "evlere girip sorgulama yapmayacak MİT yeni düzenlemeyle. O zaman zaten dikta devleti olur. Öyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.



***



***