19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mehmet Pişkin'in intihar etmesi engellenebilirmiş!

İntihar etmeden önce veda videosunu sosyal medyada paylaşan Mehmet Pişkin'in intiharı engellenebilirmiş.

21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mehmet Pişkin'in intihar etmesi engellenebilirmiş!
Sosyal medyada akıl almaz yaşandı. Yazılımcı olan Mehmet Pişkin, veda videosu hazırladıktan sonra intihar etti. Bir de vasiyet bıraktı. Vasiyetinde herhangi bir dini inancı olmadığını belirten Pişkin, gömülmek istemediğini belirtti.
 
Akıllara durgunluk veren olay maalesef Türkiye'de yaşandı. Mehmet Pişkin isimli bir şahsın intihar öncesi yayınladığı bu video sosyal medyayı salladı.
 
Olay, sabah saatlerinde Nişantaşı Orhan Ersek Sokak 27 numaralı apartmanda yaşandı. Alınan bilgiye göre, yazılımcı olduğu öğrenilen Mehmet Pişkin, sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden "İntihar Notu” adıyla bir video paylaştı. Videoyu izleyen yakınları ve arkadaşları büyük bir şok yaşadı. Eve koşan yakınları Mehmet Pişkin'in doğalgaz borusuna iple asılı halde buldu. Bunun üzerine polise haber verildi. Videoyu izleyen arkadaşları da Mehmet Pişkin'in evine koştu. Evin önünde toplanan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. 5 saatlik incelemenin ardından Mehmet Pişkin'in cenazesi evden çıkartılarak, Şişli Belediyesi'ne ait cenaze aracına taşındı. Bu sırada Mehmet Pişkin 'in annesi Ç.P ve kız kardeşi A.P. gözyaşlarına boğuldu. Anne Ç.P'nin cenaze aracıyla Adli Tıp'a gitmek isteği de kabul edildi. Cenaze daha sonra gözyaşları arasında Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
İNTİHAR VİDEOSU PAYLAŞTI
 
Mehmet Pişkin, sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda ise intihar nedenini ve vasiyetini anlattı. Mehmet Pişkin videoda, "Bu bir intihar notu. Bu sabah yaşam defterimi kapatıyorum. Bana ayrılan sürenin sonuna geldik. Bir aksilik çıkmaz umarım. Gördüğünüz üzere alkollü, ya da herhangi bir uyuşturucu madde etkisi altında değilim, gayet aklım başında. Konuyu serbest irademle, yeterince ve uzun süre değerlendirdiğimi düşünüyorum. Birçok arkadaşımla konuştum bu süreçte. Okudum, araştırdım, hatta doktora gittim. Ama sonunda bu kararı aldım. Çok uzun zamandır mutsuzum. İntihar benim için yeni bir şey değil. Elbette bardağı taşıran damlalar oluyor. Ama taşan bir bardakta birkaç damlayı sorumlu tutmak çok doğru gelmiyor bana. Son aylarda sürekli bu fikirle uyanıyorum. Hayatımın geri kalanına devam etmek için istek duymuyorum. Bu kısır döngüyü kıramadım” ifadelerine yer verdi. İntihar için hamile olan bir arkadaşının doğum yapmasını beklediğini anlatan Mehmet Pişkin videoda, sevdikleriyle vedalaşmak istediğini belirterek, "Çok güzel bir hayat yaşadım” diyor. 
 
"GÖMÜLMEK İSTEMİYORUM"
 
Mehmet Pişkin, hazırladığı videoda vasiyetini de açıklayarak, şöyle diyor: "Herhangi bir dini inancım yok. Gömülmek istemiyorum. Bir kadavra yapsınlar, bilimsel araştırmalara versinler bedenimi. Çocuklar iskeletimle oynasın. Olmadı balıklara atsınlar. Ama mezar istemiyorum.”
 
İntihar videosu Mehmet Pişkin’in, "Hoşçakalın. Aşkla yaşayın. Çok güzel olsun hayatınız” sözleriyle son buluyor.

YAŞAM DEFTERİMİ KAPATIYORUM
 
14 dakikalık videoyu izleyen yakınları hemen harekete geçerek polise haber verdi. Olay yerine giden polis ekipleri ve Pişkin’in yakınları kapıyı kırarak içeri girdiklerinde korkunç manzarayla karşılaştı.
 
ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu öğrenilen Mehmet Pişkin’in bilgisayar yazılımcısı olduğu ve özel bir şirkette yöneticilik yaptığı belirtildi. Kara haberi alan alan Pişkin’in annesi Çiğdem Pişkin ile kız kardeşi Almila Pişkin soluğu Nişantaşı’nda alırken, talihsiz adamın yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Pişkin’e ait naaşın evden çıkartılıp cenaze arabasına konulduğu sıralarda ise aile yakınları ve arkadaşları adeta sinir krizi geçirdi.
 
Mehmet Pişkin tarafından ölmeden önce kayda alınan ve sosyal medyayı sallayan veda mesajı: “Merhabalar, Mehmet Pişkin ben. 16 Ekim 2014 sabah saatlerindeyiz. Bu bir intihar mektubu. Bu sabah yaşam defterimi kapatıyorum. Birçok arkadaşımla konuştum bu süreçte, dolaylı ya da doğrudan, okudum, araştırdım ve hatta doktora gittim ama sonunda bu kararı aldım” sözleriyle başlıyor.
 
 
Pişkin, veda videosunda, sorunlarına çözüm bulamadığını, hayata dair motivasyonunun kalmadığını, intihar fikri üzerinde bir süredir düşündüğünü dile getirirken, öldükten sonra mezara gömülmek istemediğini ve cenazesinin kadavra olarak kullanılmasını ya da denize atılmasını vasiyet ediyor. 
 
Hem Türkçe, hem İngilizce mesaj yayınlayan Pişkin’in veda videosu Ella Fitzgerald’ın “Every time we say goodbye” şarkısı eşliğinde sona ererken, bir kadeh şarap ve sigara içtiği görülüyor. Pişkin’in son sözleri ise “Hoşçakalın. Aşkla yaşayın. Çok güzel olsun hayatınız, bye” oluyor.
 
İNTİHAR ETMESİ ENGELLENEBİLRDİ
 
Mehmet Pişkin’in veda videosunu izleyen Psikiyatri Uzmanı Dr.Tanju Sürmeli ise söyledi: “Pişkin, uzun zamandır mutsuz olduğunu ve umudunu kaybettiğini söylüyor. Umudunu kaybeden erkeklerin neredeyse tamamının intihar ettiğini biliyoruz. Ancak burada bir nokta var. Mehmet Pişkin, intihar konusunu hem arkadaşlarıyla hem de doktoruyla konuştuğunu dile getiriyor. Bu intihar girişimi yüksek olasılıkla engellenebilirdi. Pişkin’in intihar söylemleri ciddiye alınıp, tedaviye zorlanabilirdi. Ağır depresyon geçiren kişiler kariyer ve imkân sahibi olsa bile her şeyi negatif görmeye başlıyor. Veda videosunda  Mehmet Pişkin’in siyah giydiği, yüzünde ifade ve gözlerindeki sönük, donuk bakışlar depresif ruh halini yansıtıyor.”