26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mert'in katil zanlısı cezaevinde intihara kalkıştı

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 23 yaşındaki Aykut B., konulduğu Erzurum H Tipi Cezaevi'nde intihara kalkışınca, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Aykut B. hastanede 24 saat kamerayla kontrol edilen tek kişilik özel bir odaya alındı.

DHA15 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mert'in katil zanlısı cezaevinde intihara kalkıştı
Kars'ta kaçırıp tecavüz ettikten sonra Mert Aydın'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Aykut B., güvenlik gerekçesiyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Aykut B.'nin cezaevinde bileklerini keserek intihara teşebbüs ettiği belirtildi. İlk tedavisi yapılan Aykut B., bu sabah saatlerinde gizlilik içerisinde Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi.

İKİ BİLEĞİNDE KESİKLER VAR

Doktor muayenesinde iki el bileğinde kesikler olan Aykut B., doktorlara intihar teşebbüsünü neyle yaptığını söylemedi.

Psikiyatrlar tarafından tedavisine başlanan Aykut B.’nin hastanede ne kadar kalacağının henüz belli olmadığı belirtildi. Aykut B’nin tedaviye vereceği cevaba göre hastanede tedavisinin süreceği kaydedildi.

HÜCREDE KOLLARINI DUVARA SÜRTMÜŞ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayın ’intihar’ girişiminden çok ’yaralama girişimi’ olduğunu savundu. Aykut B.’nin Erzurum H Tipi Cezaevinde tek kişilik hücrede kaldığını belirtilen savcılık açıklamasında, davranış bozukluğu görülen Aykut B.’nın kollarını duvara sürterek kendisini yaralamaya çalıştığı belirtildi.

Bunun üzerine Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi psikiyatri servisine gönderilen Aykut B. yapılan muayene sonucunda ’intihara meyilli olması’ nedeniyle Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildiği açıklandı.

KARS'TA MERT'İN AİLESİ POLİSLERİN BAYRAMINI KUTLADI

Kars'ta kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi, çocuklarının katilinin yakalanması için Emniyet personelinin ertelenen Polis Bayramı'nı kutladı.

Mert Aydın'ın babası Yolcu Aydın ve akrabalarından oluşan 20 kişilik grup, bugün önce Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Aydın ailesi, Vali Yardımcısı Hakan Altan'a karanfil vererek tüm polis teşkilatının bayramını kutladı.

Vali Yardımcısı Hakan Altan da aileye başsağlığı dileyerek yaşanan bu olayların herkesi derinden yaraladığını, polis teşkilatının da gecesini-gündüzüne katarak failin bulunmasını sağladığını söyledi.

Aydın ailesi daha sonra Kazımpaşa Polis Merkezi, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Şubesinde çalışan, nöbet tutan, devriye gezen polislere karanfil verdi, çikolata ikram etti. Buradan Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ı makamında ziyaret eden Mert Aydın'ın babası Yolcu Aydın, "Bütün polislerimizin bayramını kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bizlere yardımcı oldukları, katili buldukları için Allah yardımcıları olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hepsinin bayramlarını tebrik ediyorum" dedi.

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da Mert'in acısını yüreklerinde taşıdıkları için bu sene Polis Bayramı7nı kutlamadıklarına hatırlatarak, "Mert'i hiçbir şey geri getiremez. Hepimiz evlat sahibiyiz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Kars her zaman birlik içinde yaşamayı başarmış bir şehir. Bu nedenle Kars'ı tekrar güzel şeylerden bahsedilen bir şehir haline getirmemiz gerekir" diye konuştu.



***



***



***