3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Metiner HSYK seçimlerini yorumladı: Paralele elveda diyebiliriz

24 TV'ye telefonla bağlanan Mehmet Metiner, HSYK seçimlerini değerlendirdi, 'paralele elveda diyebiliriz' ifadesini kullandı.

stargazete.com-özel12 Ekim 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:

24 TV'ye telefonla bağlanarak, sıcağı sıcağına HSYK seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner "arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler, paralel vesayetin sona erdiği yönünde. O yapı çöktü, paralele elveda diyebiliriz" dedi.

Mehmet Metiner şöyle konuştu:

AK PARTİ'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK ADINA PKK'NIN BİLE ARKASINDA DURDULAR

Çözüm sürecinin sabote edilme çabaları esnasında paralel yargının nasıl büyük işler gördüğünü hepimiz gördük. Şu an bile, Selahattin Demirtaş'ın, Kandil'in vatandaşlarımızı sokağa çağırdığı dönemde bile, paralel yapıya mensup olanların, olayların arkasında nasıl yer aldıklarını gördük. 

Paralel yargıyla beraber, paralel medyanın, Pensilvanya'nın AK Parti'yi köşeye sıkıştırmak için PKK terör örgütünün bile arkasında nasıl yer alabildiğini hep birlikte gördük. 

Dolayısıyla HSYK üzerinden yargıyı paralel bir çetenin eline teslim etmemiz demek, Türkiye demokrasisinin kötürümleşmesi demek. Bu seçimle birlikte, çözüm süreci başta olmak üzere, diğer sorunların çözümünde engelleyici bir tıkaç etkeni ortadan kalkmış olacak ki, bu çok önemli. Vesayetin yargı ayağını kırmadığınız zaman hiçbir şey yapamıyorsunuz. 

PARALEL SAVCI BİNGÖL'DE ARAMA İZNİ VERMEDİ

Paralel yapıya yönelik, çok somut bilgi ve belgelere dayalı soruşturmalar yapılmak istendiğinde, savcılar emniyet teşkilatımıza izin vermiyor. Bingöl'deki olayı gördünüz. Yani Kobani'nin yansımalarının Bingöl'de farklı olacağını söyleyip arama tarama isteyen emniyet teşkilatımıza, paralel yapıya mensup savcılarımızın arama izni, kontrol yapma izni vermediğini gördünüz.

KAYSERİ'DE ERDOĞAN'A SAYGISIZLIK EDEN VE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDIRMAYAN PARALEL SAVCI

Cumhurbaşkanımız Kayseri'ye gittiğinde(Başbakanken), miting alanında bir tertip olacağını istihbar etmesine rağmen paralel yapıya mensup savcı orada önlem alınmasına izin vermiyor. Ve aynen şu ifadeleri kullanıyor: Tayyip miting yapıyorsa, başkalarının da tepki koyması doğaldır. "Tayyip" diyor. Böylesine cüretkar, böylesine densiz, böylesine edepsiz, Pensilvanya'dan talimat alan ve AK Parti hükümetini devirmek için Türkiye düşmanlığında da hiçbir beis görmeyen bir çeteyle karşı karşıyayız.

SON KALE DE KIRILDI

O açıdan bugünkü HSYK seçimleri çok önemli. Yani yeni Türkiye'de vesayetinin son kalesinin de kırılması açısından çok çok önemsiyorum. 

*