23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

MİT imamı da firarda

Paralel yapının MİT sorumlusu Murat Karabulut, polis imamı olan Kozanlı Ömer'le aynı gün yurtdışına kaçtı. Görevi ise gizli belgeleri sızdırmaktı

10 Mart 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
MİT imamı da firarda
Paralel devletin polis ve yargı imamından sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve bürokrasi imamının da ABD'ye firar ettiği ortaya çıktı. MİT ve bürokrasi imamı Murat Karabulut, 4 Şubat'ta, yani yurtdışına kaçan 'polis imamı' O.H.Ö. ile aynı gün ABD'ye uçtu. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün edindiği bilgilere göre Sinan kod adlı Karabulut, 1968 Elazığ doğumlu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Karabulut, polis imamı Kozanlı Ömer'in sigorta şirketi sahibi olup da aslında sigorta işiyle uğraşmaması gibi kâğıt üzerinde akrabasına ait Cavga adlı bir şirkette çalışıyor, ancak gerçekte bu şirketin işleriyle uğraşmıyor.

PARALEL MİT MÜSTEŞARI...

Karabulut, İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre Cavga Gıda ve Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin 3 ortağından biri konumunda. Diğer ortaklar da O.H.A. ve E.Ö. Ne var ki Murat Karabulut'un resmiyet dışında bu şirketle bir bağı yok, işe de gitmiyor. Murat Karabulut'un asıl işi, paralel devletin MİT'teki örgütlenmesiyle ilgili gizli çalışmalar yürütmek. Bu nedenle 17 Aralık operasyonuna kadar MİT'in Yenimahalle'deki karargâhına çok yakın bir yerde oturuyordu. Murat Karabulut'un, paralel devletin MİT Müsteşarı gibi görev yaparak Milli İstihbarat Teşkilatı'nda görev yapan kendi adamlarını yönlendirdiği ve bu yolla tahrif edilecek MİT belgelerinin sızdırılmasını sağladığı belirtiliyor. Karabulut, MİT başta olmak üzere cemaatin bürokrasideki örgütlenmeleriyle ilgili görüşmeleri kendi üzerine kayıtlı olmayan telefonlarla gerçekleştiriyor.

DİĞER İMAMLAR DA KAÇTI

Paralel yapılanmaya yönelik derinleştirilen soruşturmalar sonrası, paralel adalet bakanı gibi çalışan yargı imamı Ahmet Can'ın ve polis imamı Kozanlı Ömer'in yurtdışına çıktığını ilk SABAH açıklamıştı. Ahmet Can 10 Ocak'ta ABD'ye uçmuştu. Kozanlı Ömer lakaplı O.H.Ö. de önce evini değiştirmiş, sonra da 4 Şubat 2014'te yurtdışına gitmişti. MİT imamı Murat Karabulut da aynı tarihte yani 4 Şubat'ta ABD'ye uçtu.

17 ARALIK'TA TELEFONLARI SUSMADI

Murat Karabulut'un kullandığı telefonlar ya arkadaşlarının ya paravan kişilerin ya da Cavga şirketinin üzerine kayıtlı. 17 Aralık operasyonu düzenlendiğinde Karabulut da İstanbul'daydı. O gece telefonları hiç susmadı ve yine 24-25 Aralık'ta operasyonla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Ama yargı darbesi girişimi başarıya ulaşamadığı için 4 Şubat 2014'te, Kozanlı Ömer olarak bilinen polis imamı O.H.Ö.'nün Türkiye'den gittiği gün soluğu ABD'de aldı. Daha önce SABAH'ta yayımlanan bir haberde paralel yapının polis, yargı ve MİT imamlarıyla ilgili kayıtların görünmez bir el tarafından silindiği belirtilmişti. 3 imam O.H.Ö., Ahmet Can ve Murat Karabulut'la ilgili SGK ve nüfus kaydı sorgulamasının, şahıslar sivil olmalarına rağmen kısıtlandığı anlaşılmıştı. Devletin güvenlik birimlerinin, paralel yapının imamlarına yönelik takibini zorlaştırmak için böyle bir önlem alındığına vurgu yapılmıştı.

BAŞÖRTÜSÜ TALİMATI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Murat Karabulut'a ait olduğu ileri sürülen bir görüşme YouTube'da yayımlanmıştı. 19 Ekim 2013 tarihindeki görüşmede, Fethullah Gülen'in talimatları doğrultusunda bir valinin eşinin başörtüsü takmasına izin verilmediğini muhatabı H. S.'ye aktaran Murat Karabulut, "Aynı kıyafetle, eskisi gibi yaşantısına devam etsin. Mevcut eski hali devam edecek. Bu vesileyle dua da buyurdular" diyor. Karşısındaki kişi de talimatı ilgili yere iletmek üzere "Tamam" diyor. (SABAH)