26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Moda İstanbul’dan yayılacak

Türk tekstilcilerinin 1990’lı yıllarda ziyaretçi olarak bile girmekte zorlandığı tekstil ve modanın en prestijli fuarı Premier Vision, üç gün boyunca İstanbul’da yapılırken, katılımcı sayısı beklenin üzerinde geçti.

Birol Keleş1 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Moda İstanbul’dan yayılacak

153 firmanın katılımcı olduğu fuar, hem Türk firmalarından hem de uluslararası katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Paris merkezli Premier Vision’ın CEO’su Philippe Pasquet, fuarın İstanbul’da yapılmasını “Burası bölgenin moda merkezi olması için en ideal bir şehir. Türkiye’nin iç pazarı çok önemli ama İstanbul’un bu fuar seçilmesinin ana nedeni bölge ülkelerine ulaşmada buranın dinamizmi.Amacımız, Premiere Vision İstanbul’u bu coğrafya içinde yılda 2 defa buluşma noktası yapmak” dedi.  Geçmişte bir çok firmanın bu fuara katılımın kabul edilmediğini bunun içinde Türk firmaları olduğu gibi Fransız firmalarının da olduğunun altını çizen Pasquet “Nicelikten ziyade niteliğe önem veriyoruz. Türk firmalarının gelişimi, sürdürülebilir markalar yaratması fuarda etkin olmalarınında önemli rol oynadı” diye konuştu.

Hedefimiz bölge ülkeleri 

Rusya, Bulgaristan, İran, Ukrayna’dan ziyaretçinin Premier Vision fuarına ilgi göstermesinin kendileri için İstanbul’un doğru bir adres olduğunu da kaydeden Pasquet “Ana hedefimiz Türkiye ve bölge ülkeleri” dedi.