20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Murat Kelkitlioğlu'ndan şok açıklamalar: Paralel savcı ve polislerden tehditler aldım

Paralel yapının Türkiye'nin saygın isimlerine yönelik hazırladığı 'İtibar suikasti listesi'ni deşifre eden Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Moderatör Saadet Oruç'un canlı yayın konuğu oldu.

16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İşte Murat Kelkitloğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
'İTİBAR SUİKASTİ LİSTESİ'NE NASIL ULAŞTI?
 
Aslında bu konuda çok fazla araştırma yapmamıza da gerek kalmadı. Emniyette paralel yapıya yönelik son operasyon sonrası emniyet içerisindeki bu yapılanmanın liderlerinden bir tanesi, eski İstanbul Mali Suçlar Müdürü Yakup Saygılı'nın cezaevinde avukatı aracılığı ile böyle bir liste hazırladığı ve bu listedeki isimler hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu öğrendik. Tabi bu önceden öğrendiğimiz bir bilgiydi ama bunun Yakup Saygılı tarafından hazırlanmış olmasının mümkün olmadığına inanıyoruz. Bunun Pensilvanya önderliğinde bir ekip tarafından hazırlandığı çok açık. 
 
BU GÖZÜ DÖNMÜŞLÜKTÜR
 
Listedeki isimlere baktığınızda ve bir analiz yaptığınızda bunun bir ekip tarafından hazırlanmış olduğu çok belli. Daha sonra o kadar ileri gittiler ki bunu kendi gazetelerinde (Zaman Gazetesi) birinci sayfadan çarşaf çarşaf yayınlamaya başladılar. Ben bunu gözü dönmüşlük olarak görüyorum. 
 
ONLARIN 17 ARALIK OPERASYONUNDAN 1 GÜN SONRA ÖRGÜT KURMUŞUZ
 
Çok önemli bir hata bu. Sen bir liste hazırlıyorsun, listedeki isimlere suç duyurusunda bulunuyorsun ve kalkıp bunu kendi gazetende çok büyük anonslarla veriyorsun. Bir de bu listedekilere '18 Aralık Hukuka Darbe Örgütü' ismini takmışlar. Sanki biz 17 Aralık'taki darbe girişiminden bir gün sonra bir örgüt kurmuşuz ve onların yaptığı hukuk(!) normlarına darbe vurmuşuz. Çok ama çok amatörce ve belki de bir anlamda 'suç üstü' denilebilecek bir haber. 
 
LİSTENİN BAŞINDA ASLINDA ERDOĞAN VAR
 
Aslında o listenin başındaki isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Listedeki isimler 17 ve 25 Aralık'taki operasyonlardan sonra paralel yapının deşifre olmasına ve bir anlamda Türk demokrasisine çok büyük katkılar yapmış isimlerdir. Listeye baktığınızda direkt olarak muhataplarını hedef almış. İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının vekili, bazı bürokratlar ve bu konuyla ilgili yazı yazan, haberler yapan gazeteciler.. 
 
BAZI SAVCI VE EMNİYET GÜÇLERİNDEN TEHDİTLER ALDIM
 
Paralel yapıyla ilgili olarak her yazdığımda ben hem sosyal medyada hem de aracılar vasıtasıyla gerek bu yapının savcılarından gerekse yine bu yapının emniyet mensuplarından sürekli mesajlar alıyorum. Zekeriya Öz'den de Muammer Akkaş'tan da mesajlar aldım. "Biz takip ediyoruz", "Zamanı gelecek", "Gerekeni yapacağız" şeklinde mesajları sürekli alıyoruz. Bize bir şekilde gözdağı verme uğraşısı içerisindeler. Tehditler oluyor tabi sadece benim için geçerli değil.
 
LİSTENİN ARDINDAN FETHULLAH GÜLEN DE 'KAFİR' NİTELEMESİNDE BULUNDU
 
Bu listenin yayınlanmasından hemen sonra da hatırlarsanız Fethullah Gülen'in ilk sohbetinde medyayı ve bizleri de hedef alarak 'kafir' diye nitelemesi var. Yani bunun Pensilvanya önderliğinde paralel yapının abileri ve ablaları tarafından hazırlanmış bir liste olduğu çok açık.