24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Mustafa Balbay silah çemberinin ortasında kaldı

Mustafa Balbay Suruç'ta gittiği bir düğünde korku dolu anlar yaşadı.

DHA28 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gitti, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğü Kobani sınırında incelemelerde bulundu. Balbay, uğradığı bir düğünde ise halay çekti. Balbay'ın halay çektiği düğünde davetliler, tabanca ve tüfeklerle havaya peş peşe ateş açtı.

CHP il yöneticileriyle birlikte sabah saatlerde Suruç’a giden Balbay ilk olarak, 1994 yılında Suruç Belediye Başkanlığı yapan ancak geçen Ekim ayında uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitiren Salih Tekinalp ile oğlu Sinan Tekinalp'in yakınlarını ziyaret ederek taziye dileğinde bulundu.

Balbay, taziye ziyaretinin ardından çatışmaların sürdüğü Kobani sınırındaki Mürşitpınar Mahallesi'ne geçti. Kobani sınır hattında kontrol noktası oluşturan jandarmaların yanında duran Balbay, askerlerle bir süre yaktıkları ateş önünde sohbet etti ve közde hazırlanan kahveden içti.

HALAY ÇEKTİ, SİLAHLAR ATEŞLENDİ

Askerlerle sohbetinin ardından sınır hattında dolaşan Balbay, ilçe merkezine dönüşü sırasında güzergah üzerinde yapılan bir düğüne katıldı. Evlenen çiftlere mutluluk dileyen Balbay ve beraberindekiler daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekenlere eşlik etti.

Düğünde bulunan bazı davetliler, Balbay'ın halay çekmesiyle tabanca tüfeklerini çıkararak havaya ateş açmaya başladı. Düğünde ateş açılması şaşıran ve halaydan çıkan Balbay, "Etrafımda 6-7 kişinin silah çemberinin ortasında kaldım. Bu da yerel bir eğlence kültürü diyebiliriz. Benim dileğim silahların hiç konuşmamasıdır. Silahların ne düğünde, ne de savaşta hiçbir ortamda olmamasıdır. Yöre halkı maalesef güvenliği için silah taşımak zorunda bırakılmıştır" dedi.

ÇADIR KENTİ ZİYARET ETTİ

CHP’li Balbay son olarak Suruç ilçesi merkezinde DBP’li belediyeler tarafından kurulan Kobani Çadır Kenti'nde incelemede bulundu.