19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mustafa Karaalioğlu: Bu diplomatik bir zaferdir!

Star Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu, 49 rehinenin serbest bırakılmasını değerlendirirken, operasyonun Türkiye diplomasisi açısından bir zafer olduğunu söyledi.

20 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 
İşte Mustafa Karaalioğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
 
DİPLOMATİK BİR ZAFERDİR
 
 
Bir kere önemli bir gelişme olduğunu kabul etmek lazım. Türkiye hükümeti açısından diplomatik bir zaferdir. Böylesine tehlikeli bilinmez ve problemli bir sahada ve bilinmez,kanlı bir örgütün elinden ne olursa olsun 49 rehineyi kurtarmış olmak büyük bir başarıdır. Sayın Davutoğlu'nu ve ekibini kutlamak lazım. 
 
 
BU KADAR TEMİZ BİR İŞ SADECE TÜRKİYE'YE NASİP OLDU
 
 
Bir yandan da bu 49 rehinenin IŞİD'in elinden kurtarılmış olması rahatlıkla söyleyebiliriz ki IŞİD'e karşı yapılmış en anlamlı girişimlerden bir tanesi. Birçok ülkenin problemi oldu IŞİD'le, hala da yaşıyor ama bu denli temiz bir iş bitirme sadece Türkiye'ye nasip oldu. Türkiye'nin diplomasisinin kalitesini gösteren bir girişim oldu. 
 
 
IŞİD'İ EN BAŞTA TÜRKİYE İSTEMEZ
 
 
Bundan sonra ne olacağını söyleyebilmek kolay değil. Düne kadar Türkiye IŞİD'e karşı koalisyona imza atmadı, girişimlerde bir adım geride durdu ve rehinelerini gerekçe gösterdi ki bu doğruydu. Şimdi ise 'Bu gerekçe ortadan kalktı. Haydi görelim sizi' denmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Demokrasisi güçlü olan ve demokrasi ile idare edilen hiçbir ülke bölgede IŞİD gibi bir yapıyı istemez. Dolayısıyla en başta Türkiye istemez. Yani bölge ülkelerinden çok Türkiye IŞİD'in varlığına ve girişimlerine karşı durumdadır.