26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mustafa Özcan: Mescid-i Aksa Yahudiler için ön prova!

A Haber’de Orhan Sali moderatörlüğünde yayınlanan ‘Diplomasi’de ‘Sınırdaki IŞİD tehdidi ve PKK’nın Kobani üzerinden kirli propagandası’ konuları ele alındı.

20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Geçici Suriye Hükümeti Başbakan Temsilcisi Samir Hafez ve Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan programın konuklarıydı.
 
SAMİR HAFEZ: IŞİD GÜNEYE KAYACAK
 
IŞİD’in başta kendini Sünnilerin savunucusu gibi gördüğünü belirten Hafez, terör örgütünün yol haritasını şu şekilde açıkladı: Hilafet adını kullanmakla Arap gençleri onlara katıldı. İslam aleminden de pek çok kişi geldi. Irak ve Suriye arasında sınırları kaldırdı. Bu noktada güç kazandı. Bizim Türkmen bölgesinde bile kafa kesti. Arap Baharı çok başarısız kaldı. Tunus dışındakiler fiyaskoydu. IŞİD bu boşluğu da kullandı. IŞİD Bağdat’ı almak istemez. Güneye gidecek. Büyük kaynakların peşine düşecek. 100 bin dolarlık araçları var. Büyük güçler örgütü sahiplendi.
 
60 TÜRKMEN GENÇ TUTUKLU 
 
Lübnan’da bizim en fazla baskı gören grup Zara’dan gelen Türkmenler. 60 kişi Hizbullah tarafından gereksiz şekilde tutuklandı. Gençlerimiz büyük tehlike içinde. Bölgedeki Türkmenler bizim bir parçamızdır.
 
MUSTAFA ÖZCAN: ALEVİLER Şİİ KİMLİĞİ İÇİNDE ERİTİLMEK İSTENİYOR  
 
Suriye rejiminin son dönemde Laskiye’de Şiileştirme programı uygulamaya başladığına dikkat çeken Özcan ise şunları söyledi:  “Bu baskı giderek artıyor. Bugün Suriye’de Aleviler Şii kimliği içinde eritilmek isteniyor.
 
MUSTAFA ÖZCAN: AMAÇ MESCİD-İ AKSA’YA HAKİM OLMAK
 
İsrail konjonktüre göre hareket ediyor. 1968’de Mescid-i Aksa’nın minberi yıkıldı. O bölgeye tümden hakim olmak, Süleyman mabedini buraya dikip bölgeyi genişletmek istiyorlar. Etrafını çembere almış durumdalar. 100 metre ilerde Sinagoglar kurmuşlar. İsrail bölgeyi Yahudileştirme faaliyetini sürdürüyor. Harem-i Şerif’in bir tarafına Sinagog tasarlıyorlar. Ön prova olarak Müslümanlarla Mescid-i Aksa’yı paylaşmak istiyorlar. Bu onlar için ön çözüm, nihai karar değil.