18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

NT’den Kod 5 fişlemesi

Cemaate yakınlığıyla bilinen NT Mağazaları’nın kitap ve yazarlara uyguladığı yasak tek parti dönemini aratıyor. Yayınevlerine ve yazarlarına sansür uygulayan NT yöneticileri, yazarları kara listeye aldı.

18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
NT’den Kod 5 fişlemesi
Paralel örgütün ambargo uyguladığını söyleyen Yazar Senai Demirci, “Maklubeye bekle beni yazımda 'Bedduaya amin demeyeceğim' ifadesi yüzünden NT’den 'kitaplarınız NT’den çıkarıldı ve adınız yasaklandı dendi. En ufak eleştiride ‘Kod 5’ adlı listeye girer ve kitaplarınız NT’de satılmaz” dedi.
 
YAYINEVİNİ BİTİRİRİZ
 
Karakalem Yayınları Yayın Yönetmeni Yazar Metin Karabaşoğlu ise “NT’nin kabul etmediği kitapları yayınevleri de kabul etmiyor" dedi. İz Yayıncılık Yayın Yönetmeni Mehmet Kahraman da "NT kitap basılmadan kopyasını görmek istiyor. Yayınlanmadan önce sansür uyguluyor. Hayrettin Karaman ve Rasim Özdenören’in kitaplarını da kabul etmez" diye konuştu. 
 
KABUL İÇİN BAĞIŞ ŞARTI
 
Kaknüs Yayınları yöneticisi Muhammed Çiftçi, “NT ile çalışmanın şartı 10 kişiye burs ile 5 kurban parası vermektir. Herkesten bu örgütün finansörlüğünü yapmasını bekliyorlar” dedi.
 
Yeni Şafak / Kübra Sönmezışık