19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Nüfusu kışın 2 bin 500, yazın 95 bin

Avşa Adası'na görülmemiş tatilci akını...

DHA10 Ağustos 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Nüfusu kışın 2 bin 500, yazın 95 bin
Bu yaz rekor sayıda turist alan adanın kışın 2 bin 500 olan nüfusu, 95 bine kadar yükseldi. Bayram nedeniyle bölgedeki tüm işletmeler dolarken, yer bulamayan tatilcilerin kumsalda yattığı belirtiliyor.

Denizi, kumu ve güneşiyle tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Avşa Adası, bu yaz tıklık tıklım... Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı 2 bin 500 nüfuslu Avşa Adası, bu yaz tatilcilerin gözdesi oldu. Avşa'ya deniz yoluyla gelen tatilcilerle birlikte adada yaşayanların sayısı 95 bine ulaştı. Belde Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "İlk kez rekor seviyede böyle bir kalabalığa ulaştık. Rezervasyon yaptırmadan gelenler sokakta yatıyor. Ada tıklım tıklım" dedi.

KUMSALDA YATANLAR VAR


Ramazan Bayramı nedeniyle Avşa Adası'na her gün karşılıklı olarak İstanbul'dan 9, Erdek'ten 4, Tekirdağ'dan 2, Karadeniz Ereğlisi ve Bursa'dan deniz otobüsü ve feribotlarla seferler yapılıyor. Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Adamız, Ramazan ayında fazla kalabalık değildi. Bayramla tatilci akınına uğradı. Market ve bakkallar yoğunluk beklediği için yiyecek stoklarını önceden yapmışlardı. Tüm otel ve pansiyonlarımız doldu. Rezervasyon yaptırmadan gelenler kumsalda yatıyor" diye konuştu.

OKULLAR AÇILANA KADAR DEVAM

Avşa'da temizlik sorununu 100 personel, denetimi ise 4 zabıta memuruyla giderdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Çağlar, yoğunluğun okulların açıklamasına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.