26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Öztürk: Gülen, o dönemde olsaydı Nemut'un, Firavun'un yanında yer alırdı

Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Latif Erdoğan'ın cemaat konusunu tartıştığı programda Fethullah Gülen ile ilgili çarpıcı yorumlar yapıldı.

Stargazete.com21 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Öztürk: Gülen, o dönemde olsaydı Nemut'un, Firavun'un yanında yer alırdı
24 TV'de moderatörlüğünü Beyza Hakan'ın yaptığı "Prof. Dr. Mustafa Öztürk'le Sözden Öte" programında Latif Erdoğan ve Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile cemaat konusu tartışıldı. Fethullah Gülen ile ilgili çarpıcı tespitler yapıldı.
 
GÜLEN, RİSALE-İ NUR’UN HAZIR KİTLESİNDEN FAYDALANDI
 
Mustafa Öztürk, Fethullah Gülen’in mıknatıs işlevi gören Risale-i Nur’u araçsallaştırarak faydalandığını ve bu sayede insan potansiyelini kullanarak cemaat oluşturduğunu belirtti.
 
“Risale-i Nur’un iyi bir maden yatağı olduğunu kavrayıp, oradan hazır bulmuşluk üzerinden kendine bir taraftar toplayıcılığı olarak görüyorum. Buradan Risale-i Nur fonksiyonunun bir mıknatıs işlevi gördüğünü söyleyebilirim. Türkiye’de tek başınıza sıfırdan bir önderliğe soyunsanız dikey büyüme marjlarınız maksimum belli seviyededir. Sizden önce Türkiye’nin çok geniş zeminine yayılmış bir kült kişilik üzerine ve o kişiliğin oluşturduğu tabanı hazır olarak alıp, sevk ve idare ettiğinizde insan potansiyelini kullanmış olursunuz.
 
Dolayısıyla Fethullah Gülen kendi etrafında öbeklenecek cemaatten kendisine gelmelerini sağlayan Risale-i Nur’u araçsallaştırarak kullandı. Fakat içeri aldıktan sonra, kendine bağladıktan sonra Risale-i Nur’a ciddi bir mesafe koydu. Söz gelimi; bazı bölümlerinin okunmasına rıza göstermedi. Veyahut istediği zaman okundu. Veyahut kendince tevil ederek okundu.”
 
GÜLEN FİRAVUN’UN, NEMRUT’UN, EBU CEHİL’İN YANINDA YER ALIRDI
 
Öztürk, “Gülen Hz. Musa, Hz İbrahim, Hz. Muhammed (S.a.v) zamanında gelmiş olsaydı Firavun’un, Nemrut’un, Ebu Cehil’in yanında yer alırdı” dedi. Latif Erdoğan bu sözün üzerine “Mekke fethinden sonra mutlaka Müslüman olurdu” sözleriyle çarpıcı bir yorumda bulundu. Öztürk, şunları söyledi:
 
“Fethullah Gülen Hz. Musa döneminde Musa’nın değil, Firavun’un, Hz. İbrahim döneminde Nemrut’un, Peygamber Efendimiz döneminde de Velid bin Muğire ile Ebu Bin Hişam’ın safında yer alırdı. Çünkü, Çevik Bir’e yazdığı mektuptan alıp, 12 Eylül’deki yazdığı yazıdan tutun, başörtüsü olayında takındığı tavırdan, Mavi Marmara’dan, Saddam’ın füzesinden toplayın, sonuç itibariyle hangi safta olduğunu siz değerlendirin.”
 
Öztürk’ün sözleri üzerine Erdoğan da “Mekke fethinden sonra mutlaka Müslüman olurdu” dedi.
 
GÜLEN ABD’YE GİTTİKTEN SONRA ESKİ DEĞERLER UNUTULDU
 
Fethullah Gülen’in Amerika’ya gitmesinden sonra cemaatin verdiği değerlerin kaybolduğunu söyleyen Latif Erdoğan, cemaatin abisi olan kişinin bile namaz kılmaması sorun teşkil etmediği bir sürece girdiğini belirtti.
 
“Amerika’ya gidip dönmedikten sonra bu kokuşma cemaat içinde hızla yayıldı. Artık eski değerler unutuldu. Namazı aksatan insanlar var içlerinde. Ve bunlar da cemaatin abisi durumunda. Veyahut da namazı gelişi güzel kılan insanlar. İlk zamanlarda bizim aramıza giren hemen değişim yaşıyordu, ‘hidayete eriyordu’ diyelim. İşçisi varsa içkiyi bırakıyordu, sigarası varsa sigarayı bırakıyordu, namaz kılmıyorsa namaza başlıyordu, itikadında bir zedelenme varsa o tamir oluyordu. Sonra bunların hiçbirisi mesele olmaz oldu. Amerika’ya gittikten sonra kıstaslar tamamen değişmiştir, ölçüler tamamen değişmiştir.”