19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Oğlum yüzme bilmezdi suyun içinde ne yaptı!

KÖMÜR ocağında mahsur kalan Tezcan Gökçe’nin annesinin aklına takılan soru herkesin yüreğini yaktı.

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Oğlum yüzme bilmezdi suyun içinde ne yaptı!
Anne Ayşe Gökçe, “Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri uyuyamıyorum. ‘Ocağa gitme artık’ diye kaç defa söylememe rağmen beni dinlemedi” diye feryat etti. Gökçe, Gökçe, “Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın” diye ağladı.
 
Akşam gelecek diye bekliyoruz
 
75 yaşındaki baba Recep Gökçe ise “Olayı duyduğumuzda acımızdan çok ağladık. Annesinin ve eşinin ‘işi bırak’ demesine rağmen onları hiç dinlemedi. ‘Burada dursam ne yapacağım. Gidip çalışayım’ derdi. Hala oğlumdan iyi bir haber alamadığımız için perişan olduk. İki gündür ‘akşam gelecek’ diye gözümüz kapıda ama hala gelmedi” dedi.
 
Hem mutluyum hem de hüzünlü
 
MADENDE mahsur kalan 18 işçiden biri olan Hüseyin Gültekin’in kazadan birkaç saat sonra erkek bebek dünyaya getiren eşi Ayşe Gültekin, hastanede bebeğiyle ilgilenirken eşinden gelecek mutlu haberi bekliyor. Halen hastanede olan Ayşe Gültekin’e eşinin madende mahsur kaldığı, uzman psikologlar tarafından söylendi. Hüseyin-Ayşe Gültekin çiftinin hamilelik sırasında oğullarına “Arda” ismini koymayı düşündükleri ancak maden kazası sonrası bebeğe henüz bir isim verilmediği öğrenildi. Hastanedeki odasında bebeğiyle ilgilenen anne Gültekin, duygularını “Hem mutlu, hem üzüntülüyüm” şeklinde anlattı. 
 
Acılı anneye bakan tesellisi
 
Mahsur kalan işçilerden İsmail Gürses’in ocaktan kurtarılmasını bekleyen annesi Ayşe Gürses ise çaresizlik içinde “Nerede bu millet? Dün burası çok kalabalıktı. Başbakan, Cumhurbaşkanı buradaydı. Bugün millet nerede? Çocuklarım hep babalarını soruyor. İnşallah sağ salim kurtarılsın, onun için kurban keseceğim” diye feryat etti. O sırada anne Ayşe Gürses’in feryadına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yetişti. Bakan Yıldız acılı anneye sarılarak teselli etti.
 
Baban yaralıları kurtarmaya gitti
 
MAHSUR kalan 18 işçiden Osman Çoksöyler’in (29) işe, kazanın gerçekleştiği gün başladığı ortaya çıktı. Çaresizliğini ve acısını çocukları 5 yaşındaki Asude Zeynep ve dört aylık Kübra Adile ile bastırmaya çalışan acılı eş Şadiye Çoksöyler, “Eşim gece yarısı gelip ertesi gün madende işe başlayacağını söyledi. O gün işe gitme diye çok yalvardım ama beni dinlemedi” dedi. Acılı eş, biri beşikte iki çocuğuyla ne yapacağını bilemediğini vurgulayarak, “Eşim ve mahsur kalanlar için sürekli dua ediyorum. Kızım sürekli babasını soruyor. Ben de ‘Baban orada mahsur kalanları kurtarmaya gitti, gelecek’ diyerek oyalıyorum” dedi.
 
Benim amcam bir kahraman
 
MADENDE mahsur kalan işçilerden Recep Çiloğlu’nun (57) yeğeni Savaş Çiloğlu, amcasının TTK’dan 1994’te emekli olduğunu, sonra da özel maden ocaklarında çalışmaya devam ettiğini belirterek, 3 çocuk babası olan amcasının satın aldığı dairenin parasını ödemek için madende çalıştığını söyledi. Çilliğlu, “Yer altı tecrübesi çok iyi olan amcam, TTK’da çalışırken meydana gelen göçükten sağ kurtuldu. Göçüklerde çalışan işçileri de kurtardı. Yaklaşık 41 yıllık madencilik tecrübesi var. Amcam bir kahramandır. Kurtulmasını ümit ediyoruz” dedi.