19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Öğrenciler başörtüleriyle derse girdi

İlkokul 5. sınıftan itibaren başörtüsü serbestisi getirilmesinin ardından öğrenciler başörtülü olarak derslere girmeye başladı. Bir anne, “Benim üç kızım var. Üçü de başörtüyle gidiyor okula. Çok memnunum. Daha önce izin verilmiyordu” dedi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Öğrenciler başörtüleriyle derse girdi

BAKANLAR Kurulu kararıyla 5. sınıf itibariyle isteyen öğrencilerin başörtü takabilmesine olanak sağlayan kılık kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişikliğin ardından Konya’daki bazı orta öğretim okullarında kız öğrenciler derslere başörtüleriyle girdi. 8. sınıfı imam hatip olan ve diğer bölümleri ise normal eğitim verilen Zafer Orta Okulu önünde bekleyen bir veli, uygulamadan memnun olduklarını dile getirirken, şunmarı söyledi:

Artık başörtüsü takabilecek

“Çok seviniyoruz. Benim 3 kızım var. Üçü de başörtüyle gidiyor okula. Çok memnunum. Daha önce izin verilmiyordu. Benim küçük kızım takmak istiyordu. Kulağında da işitme cihazı vardı. Belki de ondan dolayı ama okulda izin vermemişler. Ama artık başörtüsü takabilecek ve memnunuz.” Yanındaki işitme cihazı kullanan kızına da el hareketleri ile “Başörtüsü taktığına memnun musun?” diye soran anne, kızından memnun olduğu cevabını aldı.

Okul yönetimi sorun çıkarmadı

Okul önünde bekleyen ve daha önce derslere başı açık olarak girdiğini belirten bir öğrenci de artık derslere başını örterek girebildiğini ve bu nedenle çok mutlu olduğunu ifade etti. Konya Şehit Pilot Ayfer Gök Ortaokulu’nda ise öğrencilerin büyük kısmının başları kapalı olduğu gözlendi. Okul yöneticileri yapılan değişiklikten dolayı henüz bir uygulama yapmadıklarını dile getirirdi. Okul yöneticileri, öğrencilerin büyük kısmının başörtülü olmasının nedenini ise Kuran-Kerim dersleri olduğu için öğrencilerin başlarını kapatması olarak açıkladı ve kendilerinin de buna izin verdiğini söyledi.