26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Okullarda TEOG iki şehirde kar tatiline sebep oldu

Ortak sınavların yapılacağı okullar bugün ve yarın tatil olurken, Antalya ve Konya’ya düşen ilk karla eğitime bir gün ara verildi.

TUĞBA CEYHAN25 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Okullarda TEOG iki şehirde kar tatiline sebep oldu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında bu yıl 8’inci sınıfları bekleyen merkezi sınav maratonunun ilk ayağı bugün başladı. 1 milyon 287 bin 847 öğrenci Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında ter dökecek.

Her bir ders için 20 sorunun sorulacağı sınavlar yarım saat molalı 40’ar saatlik periyotla gerçekleştirilecek. 15 bin 353 okulda gerçekleştirilecek sınavlarda 215 bin sınav görevlisi bulunacak. Sınavların yarınki oturumunda ise öğrenciler Fen ve Teknoloji, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil’den sınava girecek. Merkezi sınavların yapıldığı okullarda bugün ve yarın ders yapılmayacak.

Türkiye genelinde ortak sınavlar nedeniyle iki günlük tatil yaşanırken Antalya ve Konya’da dün mevsimin ilk karı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kar nedeniyle Antalya’yı Konya’ya bağlayan bin 50 rakımlı iki karayolu ulaşıma kapandı. Kar tatili verilen iki şehirde TEOG sınavlarının ise yapılacağı açıklandı.