27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Önce kariyerini anlattı sonra da‘kendini’ çöpe attı

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, AK Parti’den istifa etmeden önce “2013 sonuna kadar uluslararası güçler Erdoğan’ı uzaklaştıracak, çekilmezse öldürebilirler” diyerek bazı STK’ları “Erdoğan sonrası” için birlikte çalışmaya ikna etme çabalarını ortaya çıkaran STAR’ı yalanlamayınca gazete yırtarak şov yaptı.

21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Önce kariyerini anlattı sonra da‘kendini’ çöpe attı

17 Aralık darbe girişimi sürecinde AK Parti’de hakkında soruşturma açılması üzerine istifa eden İdris Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, haberde yer verilen 17 Ağustos 2013’te Ankara’da yaptığı toplantıyı  kabul etti, ancak hem toplantının sorumluluğunu arkadaşına yıktı, hem de orada söylediklerini resmi kurumlarla paylaşan Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı’nı tanımadığını ileri sürdü.

Hakkındaki suç duyurusu niteliğindeki iddiaları yalanlamaya çalışırken, haberdeki bilgileri çarpıtan İdris Bal, haberde “Savcılık hakkında dosya açtı” denilmemesine rağmen, “İddiaların yalan olduğu, iddia edildiği gibi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde konu ile ilgili hakkımda açılmış herhangi bir dosya olmadığından bellidir” dedi.

Bal, haberde belirtildiği gibi Gürsel Ercan adlı arkadaşı ve bazı kişilerle bir araya geldiğini kabul etti, ancak davet sahibinin Ercan olduğunu ve Ensar Vakfı şube başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı ise tanımadığını ileri sürdü.

Bal, Başbakan “Erdoğan'ın öldürülebileceğine” ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine ise “Haberde yakında ölür demişim. Bu benim karakterime ters"  diye konuştu.  Oysa haberde “yakında ölür” şeklinde bir ifade yoktu ve Bal’ın, “uluslar arası güçlerin baskısına rağmen Erdoğan çekilmezse öldürülebileceğini” söylediği yer alıyordu,

Zaman çarpıttı

Zaman gazetesi de, haberin kaynağı olan bilgileri resmi kurumlarla paylaşan Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a haberi yalanlatmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Aşgın’ın, “Bu bilgileri nereden almış Star gazetesine sorunuz. Ben bu konuda sadece bazı devlet kurumlarına beyanat verdim. Daha fazla da açıklama yapmak istemiyorum” sözlerini haberleştiren Zaman, “Aşgın, Star gazetesine beyanat vermemiş” başlığını atarak, ‘yalanlama’ izlenimi oluşturmaya çalıştı.

Oysa STAR, haberinde ne İdris Bal hakkında savcılıkta bir soruşturma dosyası açıldığını, ne de Aşgın’ın STAR’a demeç verdiğini yazdı. Haberde, “Aşgın’ın, 17 Aralık’tan 4 ay önce Bal’ın daveti üzerine gittiği Ankara’da yaptıkları toplantıyı ve Bal’ın söylediklerini devlet kurumlarıyla paylaştığı” belirtiliyordu.