19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başsavcı Özden: YARSAV alırsa HSYK'da cemaat kazanır

Yargıda Birlik Platformu üyesi Başsavcı Abbas Özden, cemaatin başka listelerde kripto adayları olduğunu belirterek, “Biz biliyoruz başka listelerde de kripto adayları var. Bunları listelere sokturdular” dedi.

NEVİN BİLGİN ANKARA17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başsavcı Özden: YARSAV alırsa HSYK'da cemaat kazanır

Meclis Başkanı Cemil  Çiçek, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Daire Başkanı Turan Kuloğlu ve beraberindeki Yargıda Birlik Platformu üyelerini kabul etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Abbas Özden, Yarsav ve Yargısen’in adayları içinde kripto cemaatçiler olduğunu, kendilerinde olmadığını söyledi. Özden, hükümete yakın oldukları iddialarını da yalanladı.

Yargı yerlerde sürünüyor

Özden,  Yargıda Birlik Platformu olarak Meclis Başkanı’nı ziyaret ettiklerini belirterek, “Amacımız yargıda birlik ve bütünlük sağlamak. Çoğulcu, katılımcı yapı oluşturmak için çalışıyoruz. Yargıda bir güven ve itibar kaybı var. Yargı yerlerde sürünüyor. Yargı ayağa kalkmadıkça herkes hesaplaşmasını yargı üzerinden yapar. Bu siyasi de olur. Yargıyı ayağa kaldırmalıyız. Ehliyet ve liyakat sahipleri atanırsa yargı itibarını yeniden kazanırsa yargıya güven yeniden oluşur” dedi.