16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Osmanlı modasını fırsata çevirdi

TELEVİZYONLARDA yayınlanan Osmanlı dönemi dizilerinin ardından ortaya çıkan modayı fırsata çeviren Edirneli işletmeci Toeman Ünligil, kurduğu küçük stüdyoda isteyenlerin padişah, şehzade ve sultan kostümleriyle fotoğrafını çekiyor. Bir aydır hizmet verdiğini ve oldukça talep aldığını söyleyen Ünligil, 'Osmanlı dönemine karşı müthiş bir merak var. Buraya gelenler kısa süreliğine de olsa kostümleri giyip padişah ve sultan oluyor, fotoğraf çektiriyorlar' dedi.

DHA22 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Osmanlı modasını fırsata çevirdi
Toeman Ünligil, Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne'nin tarih açısından çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Televizyonlardaki Osmanlı dönemini anlatan dizilerde sonra tarihi Bedesten Çarşısı'nda kostümlü fotoğraf stüdyosu açtığını belirten Ünligil, talepten oldukça memnun olduğunu kaydetti. Ünlügül şunları anlattı:
"Birkaç yıl önce İstanbul'da böyle bir yer olduğunu görmüştüm. Daha sonra bunu tarihi özellikleri olan ve Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan memleketimde açmayı düşündüm. Bedesten Çarşısı'nda yer kiralayarak stüdyo haline getirdim. Gelenlere Osmanlı kostümleri giydirerek fotoğraflarını çekiyoruz. Gelen misafirlerimiz birkaç dakikalığına da olsa sultan ve padişah olmaktan çok memnunlar. Fotoğraf çekimi için cüzi miktarlar düşündük. 5 liradan başlayan fiyatlar sunuyoruz. Sınır komşusu olduğumuz için Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistler de ilginç bulup kostümlerle fotoğraf çektiriyor."


"KENDİMİ PADİŞAH GİBİ HİSSETTİM"
Televizyon dizilerini izledikten sonra kostümlü fotoğraf çekildiğini duyarak stüdyoya gelen 25 yaşındaki Cüneyt ve Aslı Adalı çifti, padişah ve sultan kostümleri giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Osmanlı dönemine ait dizileri televizyon merakla izlediklerini ifade eden Cüneyt Adalı şöyle dedi:
"Osmanlı dizilerini yakından takip ediyoruz. Bedesten Çarşısı'nda böyle bir stüdyo açıldığını duyunca gelip fotoğraf çektirmek istedik. Ben padişah kostümleri giydim, eşim de sultan kostümü giydi. Birkaç dakikalığına da olsa kendimizi padişah ve sultan gibi hissettik."
Eski Osmanlı saraylarındaki gibi dekore edilen stüdyoda fotoğraf çektirenler, beğendikleri fotoğrafları kısa bir süre içerisinde karta bastırarak albüm olarak alabiliyor.