27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ozan Ceyhun: AB'de Türkiye'ye yönelik algı operasyonu başlatıldı

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programına Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun konuk oldu.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Programda, 'Paralel medya'nın 14 Aralık operasyonunu ele alış biçimi, Batı'ya nasıl yansıttığı ile Batı medyası ve AB'nin operasyona bakışı, Fethullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından ABD'nin Gülen'i Türkiye'ye verip vermeyeceği tartışıldı.
 
"GEREKLİ METİNLER ÖNCEDEN VERİLMİŞ  VE SERVİS EDİLMİŞ"
 
Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun, 14 Aralık Pazar günü yapılan operasyonun ardından, AB'li milletvekillerinin hemen açıklamalarda bulunmalarını, "Belli ki onların önüne gerekli metinler önceden verilmiş  ve servis edilmiş" sözleriyle değerlendirdi. Ozan Ceyhun, "AB raportörü  operasyonun gerçekleştiği gün tek taraflı açıklamalar yaptı. Hiçbir şekilde Türkiye tarafında bu operasyonun haklılığını savunanlarla konuşmadan bu açıklamayı patlattı" ifadesini kullandı.
 
"AB'DE KAMUYOUNU YANILTMAK İÇİN TÜRKİYE'YE YÖNELİK ALGI OPERASYONU BAŞLATILDI"
 
"Bu açıklamaların hele de bir Pazar günü hemen yapılması normal koşullarda imkansız" diyen Ceyhun, "Organizasyon çok açık. Brüksel'deki Simonlar Türkiye'den tiyoları alıp hazırlıkları yapmıştı. Brüksel'de İngilizce açıklamalar hazırlanmıştı. Bir gazetenin genel yayın yönetmeni 'Gelin paketinizi teslim alın' dedi. Kendisini paket olarak pazarladı. O gazetenin Brüksel'deki unsurları  parlamentodaki bağlantılarını devreye soktu ve AB'de Türkiye'ye yönelik algı operasyonu başlatıldı. Amaç Türkiye kamuoyunu yanıltmak ve tüm dünya bizim arkamızda mesajı vermekti" değerlendirmesinde bulundu.
 
"KORKUM ABD'NİN İSRAİL LOBİSİ NEDENİYLE GÜLEN'İN İADESİNİ GECİKTİREBİLECEĞİ"
 
Fethullah Gülen hakkında çıkan yakalama kararının ardından, ABD'nin Gülen'i verip vermeyeceği ile ilgili soruları da yanıtlayan Ceyhun, "Korkum ABD'nin İsrail lobisi nedeniyle Gülen'in iadesini geciktireceği ama paralel yapı buna güvenmemeli. İlk başta zor olur ama Türkiye'nin lehine oluşan dünya gelişmeleri sonucunda şahıs belki de kendini Türkiye'de hapishanede bulabilir." şeklinde konuştu.