26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Öztürk Yılmaz: Devletimle, ülkemle gurur duydum!

Rehin alınmalarından 101 gün sonra özgürlüğüne kavuşan 49 konsolosluk personelimizden biri olan Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, çarpıcı açıklamalar yaptı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Öztürk Yılmaz: Devletimle, ülkemle gurur duydum!
 
İşte Öztürk Yılmaz'ın özgürlüğe kavuşmasından sonraki ilk sözleri:
 
 
ÖZELLİKLE MİT MÜSTEŞARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM
 
 
Kurtarılmamızda emeği geçen, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Başbakanımıza, sayın Dışişleri Bakanımıza ve yardımcısına, özellikle sayın Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarımıza, MİT'teki tüm çalışanlara, Genelkurmay Başkanlığına, sayın önceki Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül beyefendiye ve emeği geçen diğer herkese çok teşekkür ediyoruz. 
 
 
BAŞBAKANIMIZA 'GELİYORUZ' DEMEK İÇİN ARADIĞIMDA 'HOŞGELDİN' DİYEREK AÇTI!
 
 
102 gün geçti. Dolayısıyla esaretten kurtulmanın günüydü. Çok mutluyuz. Dün sayın Başbakanımıza 'geliyoruz' diye haber vermek için aradığımda sayın Başbakanımız bana 'Öztürk hoşgeldin!' dedi. Demek ki benden daha yakın takip ediyorlarmış. Herşeyi biliyorlardı. Herşeyi en iyi şekilde takip ettiler sağolsunlar. Şahsen devletimle,ülkemle gurur duydum. 
 
 
ÜLKEM İÇİN KATLANDIĞIM HERŞEYDEN GURUR DUYDUM
 
 
Vatanı için gittiği görevde insanın başına herşey gelebilir. Musul dünyanın en tehlikeli yeri. Binlerce insanın öldürüldüğü, terörün merkezi konumunda bir yer. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil. Yaşananlar da zaten herkesin malumu ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, gücenmez, bunlardan gurur duyar. Ben de ülkem için katlandığım herşeyden gurur duydum.