24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Pala'lının avukatı konuştu: Kaçmadı, dönecek

Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldıran ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Sabri Çelebi'nin avukatı Turan Öner, 'Müvekkilim, ameliyat olan kayınpederini ziyaret etmek için Fas'a gitti. Kaçmadı. Bir hafta içinde dönecek.' dedi.

12 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Pala'lının avukatı konuştu: Kaçmadı, dönecek
Gezi olayları sırasında polisten kaçan bazı kişilere pala ile saldıran Sabri Çelebi gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Savcının itirazı üzerine üst mahkeme tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Sabri Çelebi'nin Fas'a kaçtığı iddia edilmişti.

Sabri Çelebi'nin avukatı Turan Öner'e bu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Çelebi'nin yurtdışına kaçmadığını belirten Avukat Öner, "Müvekkilimin eşi Faslı. Kayınpederi de Faslı ve kendi ülkesinde yaşamaktadır. Müvekkilim, kayınpederi ameliyat olduğu için eşi ve kızıyla birlikte ziyaret amaçlı Fas'a gitti. Pazar günü serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkmadan önce yani Çarşamba günü gitti. Kendisiyle yaptığım görüşmede bana kaçmadığını, 10 Ağustos tarihli dönüş bileti olduğunu söyledi. Ben de hakkında çıkan karar ve haberler nedeniyle bir hafta içinde dönmesini söyledim. Önümüzdeki hafta Cuma (19 Temmuz 2013) gününe kadar Türkiye'ye dönecek. Şu ara sanırım bilet almaya çalışıyordur. Hakkındaki iddialar asılsızdır. Hiçbir yere kaçtığı yok." dedi.