25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Paralel hakim Nesibe Özer lojman işgalinden vazgeçmiyor

Paralel yapının HSYK üyesi Nesibe Özer’in 4 yıldır Ankara’da görev yapmasına rağmen İstanbul’daki lojman dairesini işgal ettiği ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Paralel hakim Nesibe Özer lojman işgalinden vazgeçmiyor

Paralel yapının HSYK üyesi Nesibe Özer’in 4 yıldır Ankara’da görev yapmasına rağmen İstanbul’daki lojman dairesini işgal ettiği ortaya çıktı.

Hafta içi Ankara’daki daireyi hafta sonu ise İstanbul’daki daireyi kullanan Özer’e bu kolaylığı da yine paralel yağının HSYK adayı olan Orhan Gödel’in sağladığı belirtildi. HSYK 2. Daire Başkanı olan ve paralel yapının aday listesindeki isimlerden Nesibe Özer’in “Adalet için savaşacağım” açıklamalarının aksine adaletsiz bir şekilde lojman dairesi işgal ettiği ortaya çıktı. Özer’in, görev yeri değiştiğinde boşaltması gereken İstanbul Bahçelievler Baran Sitesi’ndeki daireyi 4 yıldır işgal ettiği belirlendi.

İki şehirde çifte lojman

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıyken 2010 yılındaki HSYK seçimlerinde aday olan Nesibe Özer, yeterli oyu alarak üyeliğe seçilmişti. Ekim 2010 tarihinde HSYK’daki görevinin başına geçen Özer’in yasalara göre 2 ay içinde İstanbul’da kaldığı dairesini boşaltması gerekiyordu. Çeşitli bahanelerle Adalet Bakanlığı’na bağlı olan Bahçelievler Baran Sitesi’ndeki dairesini boşaltma süresini uzatan Özer, bir süre sonra daireyi boşaltmama kararı aldı. İstanbul’a gelip gittiğindi bu daireyi kullanan Özer bir yandan da Ankara’daki dairede konaklamaya başladı.

Orhan Gödel kolaylığı

Özer’e bu kolaylığı sağlayan kişinin de yine paralel yapının şu an ki HSYK üye adayı olan Bakırköy eski Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Gödel olduğu kaydedildi. Özer’in işgal ettiği lojman dairesinin işlemleri Gödel’in 2 ay öncesine kadar başında olduğu Bakırköy Adalet Komisyonu’ndaydı. HSYK tarafından 16.07.2014’te yayınlanan kararnamede Orhan Gödel, Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alınarak 5. Ticaret Mahkemesi’ne atanmıştı.