24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Paralel polis ifade vermek yerine beddua etti!

Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve daha bir çok önemli ismi yasa dışı dinleyen şüpheliler mahkeme salonunda ilginç hikayeler anlattılar...

Kemal Gümüş28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Paralel polis ifade vermek yerine beddua etti!

Paralel Yapı iddialarından sonra ortaya çıkan sözde Selam Tevhid soruşturmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, milletvekillileri ile bir çok önemli ismi dinlediği gerekçesiyle Casusluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheliler mahkemede bir birinden ilginç hikayeler anlattı. Şüphelilerden Emniyet eski Amiri Hayati Başdağ, ifade vermek yerine beddua etmeyi tercih ederken, şüpheli İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan dinlemelerin mahkeme kararıyla yapıldığını ve her şeyi İstanbul’un huzuru için yaptıklarını iddia etti. 

Savunma yerine beddua

Emniyet Amiri Hayati Başdağ mahkemede kendini savunmak yerine ‘Fethullah Gülen gibi’ beddua etmeyi tercih etti. Şüpheli İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan da savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek “İstihbarat dinlemesinde büro amirleri tarafından hazırlanan talepler şekil denetimi yapılarak kanuna uygun olup olmadığı denetlendikten sonra hakim kararı ile dinlemeler haline dönüşür. Bu görevimi ifa ederken İstanbul’un daha huzurlu ve güvenli bir şehir olmasını istedim. Başka hiçbir saik gütmedim. 100 küsur dinleme talebi tarafıma yöneltilmiş. Benim bunları hatırlamam mümkün değildir” dedi.

Memuriyetin gereği imiş

Şüphelilerden Hasan Hüseyin Danacı ise, “Tapeler ülkenin güvenliği açısından önleyici hizmet olarak ilgili alanlarla paylaşılır ve yasal süre sonunda kayıtlar yok edilir. Hiçbir arşiv kaydı tutulmaz. Örgüt suçlamasına gelince suçlamayı kabul etmiyorum. Emniyet teşkilatında astlık üstlük ilişkisi içerisinde mesleğimi yerine getirmek için çalıştım” dedi.