8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Paralel polisler hem savcı hem hakim görevi yapmış

Ergenekon ve Balyoz avukatlarından Celal Ülgen, emniyet içerisindeki bir yapılanmanın, savcı adına talimat yazdığını, hakim onayı olmadan, mahkemeden geçmiş gibi belge düzenleyerek işlem yaptığını belgeleriyle savcılığa sundu.

HABER MERKEZİ2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Paralel polisler hem savcı hem hakim görevi yapmış

Ergenekon ve Balyoz davası avukatlarından Celal Ülgen, savcılığa sunduğu bazı belgelerde davaların nasıl bir hukuksuzluk içinde yürütüldüğünü gözler önüne serdi.

Ülgen’in Ergenekon dava dosyasından çıkartarak ortaya koyduğu belgelerde emniyet-savcı-hakim üçgeninde dönen hukuksuzluklar şoke etti. Belgelerin birinde savcının yazması gereken talimatı emniyet yazıyor, diğerinde hakim onayı olmadan işlem yapılıyor. Ülgen’e göre, tüm bu örnekler davanın çökmesi için yeterli.

17-25 Aralık yargı darbesi girişiminin ardından deşifre olan paralel yapının yargı ve emniyet içindeki uzantılarının hukuksuzlukları bir bir deşifre ediliyor. 2007 yılında başlayan ve halen devam eden Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 16 iddianame, binlerce klasör belge ve soruşturma süreci sanıkların şikayeti üzerine yeniden inceleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayetlerde dava ve soruşturma aşamasında yapılan hukuksuzluklar belgeleriyle sunuldu.