19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Paralel savcı Kara evini cephaneliğe çevirmiş

17 Aralık darbe operasyonunun korsan savcısı Celal Kara’nın Glock, Sig Sauer, Beratta ve Smith Wesson gbi çok sayıda silahı olduğu, bunlardan bir kısmını sattığı tespit edildi. Kara, nüfuzunu kullanarak silah ticareti yapmakla eleştirildi.

HABER MERKEZİ30 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Paralel savcı Kara evini cephaneliğe çevirmiş

17 Aralık hukuk dışı yargı darbesi girişiminin savcısı Celal Kara’nın silah ticareti yaptığı ortaya çıktı. Suikast silahı olarak bilinen Glock, Sig Sauer, Beratta ve Smith Wesson’un da aralarında yer aldığı çok sayıda silahı olduğu tespit edilen savcı Celal Kara’nın silahlarının bir kısmını sattığı belirtildi. İstanbul eski özel yetkili savcı olan Celal Kara’nın silah ticareti yaptığı ortaya çıktı.

17 Aralık yargı darbesi girişimi operasyonunu Zekeriya Öz ile birlikte yürüten Celal Kara’nın söz konusu silahları nasıl edindiği ise merak konusu. Suikast silahı olarak bilinen Glock, Beratta, Sig Sauer ve Smith Wesson marka 25 adet silaha sahip olan karanın bunların 14’ünü başta askeri birimler olmak üzere birçok kişiye sattığı saptandı. Bir kişinin üzerine bu kadar silahın kayıtlı olması özellikle de bu kişinin bir savcı olması dikkat çekti.

Üzerine kayıtlı silahlar

Celal Kara’nın şu an kendi üzerine kayıtlı olan 11 silahının bulunduğu bunların 10 adetinin(Sig Sauer, Walther, Colt ,Glock, Bersa, Beretta, Smith Wesson, Llama)’nın tabanca cinsi olduğu tespit edildi. Bunların yanı sıra bir adet otomatik tüfek olan Huğsan ile Ceska marka yivli av tüfeği olduğu tespit edildi. Kara’nın en son 28 Mart’ta birer adet Smith Wesson le Llama tabancasını üzerine aldığı bildirildi. 2013 yılında birer adet Sıg Sauer, beretta, Bersa ile Glock’uu üzerine alan Celal Kara, 2012 yılında Ceska av tüfeğinin yanı sıra 11.43 mm (45 kalibre) Colt marka silahı da üzerine aldı. 2011’de 9 mm çapındaki Walther marka tabancası olan Kara’nın 2010’da ise 9mm çapında Sıg Sauer silahı olduğu tespit edildi. Bu 11 adet silahın kaydı şu an Celal Kara’nın üzerinde.

14 silahı kimlere sattı

Celal Kara’nın 2010 yılında bier adet Ruger, Sıg Sauer ve  Beratta marka tabancasını devrettiği belirtildi. Ruger’in M.G.’ye, Sig Sauer’in R.Ö.’ye ve Beretta’nın ise N.T. adlı kişilere sattığı kaydedildi. 2011’de ise bir adet Beretta tabancasını H.İ. adlı kişiye devreden Kara’nın Walther marka tabancasını ise askeri birimlere yolladığı saptandı. Yine 2012 yılında iki adet Glock marka tabancayı S.A. ve A.O. adlı kişilere satan Kara’nın aynı yıl S.G.’ye Smith Wesson sattığı ve M.E.D. adlı kişiye ise bir Colt ile Parabellum sattığı tespit edildi. 2013 yılında HS-2000 marka silahını T.D.’ye satan Celal Kara aynı yıl Y.K. adlı kişiye de Safir marka yivsiz tüfek satarken 2014 yılında da İ.T. adlı kişiye Safir marka yivsiz bir tüfeğini sattığı görüldü.

Suikastleri soruşturuyordu

Celal Kara başta Askeri Casusluk soruşturması olmak üzere, DHKP-C ve Özdemir Sabancı suikasti soruşturmasını yürüttü. Sabancı suikasti soruşturmasında yol almayan ve dosyayı tozlu raflarda bırakan Celal Kara, özel yetkili savcılık sisteminin değişmesiyle birlikte düz savcı olarak İstanbul’daki görevine Kaçakçılık Büro Savcılığı bünyesinde devam etti. 17 Aralık soruşturmasının başında olan eski İstanbul Başsavcıvekillerinden olan Zekeriya Öz ile beraber bu soruşturmayı yürüttü.