26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

13 paralel polis için yakalama kararı

Emniyetteki ‘paralel yapı’ya yönelik operasyon sürüyor. Aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Gerekçe; kişisel verileri usulsüz ele geçirme ve sahtecilik. Karar doğrultusunda Adana merkezli 6 ilde çalışma başlatıldı.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
13 paralel polis için yakalama kararı

Adana Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Başsavcılık tarafından “kişisel verileri usulsüz ele geçirme”, “yok edilmesi gereken verileri yok etmeme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından, Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan emniyet personeline yönelik Adana merkezli soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Emniyet Müdür Yardımcıları H.D ve E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B. hakkında Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul’da 1 polise gözaltı   

Mahkemenin bu kararı doğrultusunda şüpheli polislerin yakalanması için görev yaptıkları Adana merkezli Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa’da çalışma başlatıldı. Şüpheli polislerden C.B. İstanbul’da gözaltına alındı.