20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Paralel yapı vatana ihanette sınır tanımadı

Hükümete karşı kumpas kuran paralel yapı gözünü kararttı. Ulusal güvenliği hedef alan karanlık şebeke, Suriye’deki terör örgütlerine karşı önlemlerin ele alındığı toplantıyı dinledi. Casusluk şebekesi, savaş olasılığının da ele alındığı toplantının kaydını Youtube’da yayınladı. Ülke güvenliğini riske sokan ihanete casusluk soruşturması açıldı. Youtube’a tedbir kondu.

STARGAZETE.COM28 Mart 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Paralel yapı vatana ihanette sınır tanımadı
Hükümeti devirmek için her türlü karanlık yöntemlere başvuran paralel yapı ihanette sınır tanımıyor. Hükümeti zor durumla düşürmek için Suriye’deki Türkmenlere yardım görüten MİT TIR’larına baskın yapmaya bile göze alan karanlık çete, bu ülkedeki terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik potansiyel tehdidinin değerlendirildiği çok gizli toplantının kayıtlarını yayınladı. Türkiye’yi El Kaide’nin tam hedefi haline getiren kasetleri açıklayan paralel örgüt, kendi çıkarları için devletin ve milletin güvenliğini de tehlikeye atmaktan çekinmedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaptığı IŞİD tehdidine karşı alınacak önlemler ve değerlendirmeleri ortam dinlemesiyle kaydetti. Bununla da yetinmeyen örgüt, ‘Suriye’ye yönelik eylem senaryoları’nın tartışıldığı toplantının kaydını İran ve Suriye hesabına çalışan kişiler üzerinden o ülkelere servis edildiği öne sürüldü. Youtube üzerinden de kayıtlar yayınlanarak ülkenin en mahrem bilgileri dünyaya deşifre edildi. Suriye’deki iç savaş nedeniyle yapılan ve hayata geçirilmeyen güvenlik değerlendirmesi deşifre edilince ülke ve vatandaşların güvenliği de tehlikeye girdi.

Casusluk soruşturması başlatıldı

Gülen cemaatinin ABD ve İsrail başta olmak üzere birçok ülke ile birlikte çalıştığı, Türkiye’de önemli görevlerdeki cemaat mensuplarıyla bir takım bilgileri CIA’ya verdiği iddia edilmişti. Paralel yapının kozmik toplantıyı dinleyip yayması bu iddiaları güçlendirdi. Ses kaydının gündeme bomba gibi düşmesinden sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Milli Güvenlik Kurulu’nun olağanüstü toplanacağı yönündeki haberler yayıldı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı iddiaları yalanladı. Cumhurbaşkanı Gül de Müsteşar Sinirlioğlu ile İstanbul’da görüştü. Casusluk kapsamına alınan soruşturmayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek yürütecek. Soruşturmaya, “Anayasal düzene karşı işlenen suçlar” bölümü bakacak. Şimşek,TİB’in ilk başkanlığını yapan bilişim konusunda uzman bir isim. 7.5 yıl TİB Başkanlığı yapan Şimşek 1 Aralık 2012’de kendi isteğiyle, savcılık görevine geri dönmüştü. RTÜK de güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin haberler konusunda yayın yasağı getirdi.

Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne bir savaş ilanı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, paralel yapının vatana ihanet sızdırmasını “Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik açık bir saldırı. Bu ortam dinlemesi açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine savaş ilanıdır” diye değerlendirdi. Casusluğun cezasız kalmayacağını belirten Davutoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti devletini zaaf içinde gösterme çabası içindedirler. Bunlar Suriye rejimiyle, El Kaide ile işbirliği içinde. Vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi’nin korunmasına dönük çalışmalarımıza sekte vurmak istemekte ve askerlerimizin güvenliğini tehdit etmişlerdir. Bu cezasız kalmayacaktır. Bu ülkenin ve devletin itibarı hepimizin itibarıdır.”

Bunlar milletimizin düşmanı

Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamasında, ulusal güvenlikte birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerinin katılımıyla kriz yönetimi toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi. Toplantının ses kayıtlarının bazı bölümlerinin tahrif edilerek yayınlandığı belirtilen açıklamada, toplantıda Türkiye’nin, herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu savunma iradesinin tam olduğu, gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edildiği kaydedildi. Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekandaki gizli toplantının kaydedilerek servis edilmesinin Türkiye’nin ulusal güvenliğine alçakça bir saldırı, casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suç olduğu bildirildi. Bu olayın Türkiye’nin karşı karşıya olduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne serdiği ifade edilen açıklamada “Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır” denildi.

Dışişleri’nde böcek taraması

İhanet kasedinin yayınlandığı Youtube’a da erişim engellendi. Dışişleri’nden Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB)’e gönderilen yazıda, Youtube’daki bazı içeriklerin ulusal güvenliğe birinci derece tehdit oluşturduğu, bu adreslere erişimin derhal engellenmesinin önem taşıdığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı ve Konutu’nda da çok titiz bir böcek araması başlatıldı.



***



***



***



***



***



***