15 Mayıs 2024 Çarşamba / 8 Zilkade 1445

Paralel yapının yazarları alenen tehdit etti

Paralel yapıya karşı mücadelede önemli adımların atılması ve suç işleyenlerin hukuk önünde hesap vermeye başlamasıyla birlikte, paralel yapının medya organı Zaman Gazetesi'nin yazarları da panik ve suçluluk psikolojisiyle köşelerinden alenen tehdide başladı.

27 Haziran 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Paralel yapının yazarları alenen tehdit etti

Devlet içinde birçok kurumda örgütlenen paralel yapının yaptıkları bir bir ortaya dökülürken, paralel yapıya hizmet eden yazarlar bu işin daha bitmediğini, bir gün hesap sorulacağını söyleyerek paralel yapının üzerine giden siyasi iradeden savcı ve hakimlere, medyadan polislere kadar her kesime tehdit yağdırdılar.

'Paralel'cilerin yayın organı Zaman Gazetesi yazarları Veysel Ayhan ve Bülent Korucu bugünkü yazılarında paralel yapıya karşı yürütülen mücadeleden rahatsızlıklarını tehditle ortaya koydular.

Ayhan 'Hukuk Türkiye'ye geri geldiğinde kimler hesap verecek' başlıklı yazısında paralel yapıya karşı mücadele eden herkesi 'hesap vereceksiniz' diyerek, Korucu da 'Bir hukukçu yazmış olamaz' başlıklı yazısında 'bugünler geçer ama insanın peşini bırakmayan dosyalar baki kalır' diyerek tehdit etti.

Ayhan yazısında 12 Eylül darbesinin yargılamasına atıfta bulunarak paralel yapıyla mücadele edenlere 'Bunlar hesap vermeyeceklerini mi düşünüyor' diyerek aba altından sopa göstermeye çalıştı.

Paralel yapıya karşı mücadeleyi 'Hizmet'e Kumpas' diyerek saptırmaya çalışan Zaman Gazetesi'nin yazarları tehdit yoluyla hukuksuzlukların üzerine gidilmesini engelleyebileceklerini düşünerek, panik ve suçluluk psikolojisiyle özellikle cesur hakim, savcı ve emniyet mensuplarını sindirmeyi amaçlıyor.