25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Paralel’den Ergenekon taktikleri!

Paralel Yapı’nın mahkemeyi geciktirme çabaları Ergenekon davası ile benzerlikler gösteriyor.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Paralel’den Ergenekon taktikleri!

Ergenekon avukatları gibi Paralel yapının şüphelilileri de dün mahkemeyi terk etti.   Avukatların ilk günden beri bu şekilde kriz çıkarma taktikleri sorgu sürecini geciktirerek sözde bir mağduriyet algısı oluşturuyor. Avukatların bu kurnazlığı ise teker teker mahkeme tarafından tutanaklara geçirildi.

Diğer oyalama oyunları ise şöyle:

Usul tartışmaları

Şüphelilerin mahkemeye sevkinden itibaren avukatlar sürekli usul itirazı ve reddi hakim talebinde bulunuyor.

Bahçeşehir’de iftar

Çağlayan Adliyesi’ndeki mahkemede avukatlar sorgu sürerken 27 Km. ötedeki Bahçeşehir’e iftara giderek sorgunun saatlerce uzamasına neden oldu.

Adliyede eylem

Şüpheliler gözaltından mahkemeye götürüldükleri ilk gün gözaltı süresinin aşıldığını iddia ederek Adliye binasını terk etmek istedi. Polis izin vermeyince de uzun süre oturma eylemi yaptılar.

 Nezarette iftar

Şüphelilerin algı operasyonunda ise en çok dikkat çeken ‘gözaltında baskı’ iddialarıydı. Ancak sosyal medyada yayınlanan nezarethanede iftar, Hakan Şükür ziyareti, ‘selfie’ fotoğraflar bu iddiaların tümünün yalan olduğunu ortaya koydu.

Hakim isyan etti

Duruşma salonluna geç gelerek sorguyu geciktirmeye çalışan avukatlara tepki gösteren Hakim avukatların baru avukatlarının görevlendirilmesine tepki göstererek duruşma salonunu terk etmesini tutanak tutarak kayıt altına aldırdı.