16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Paraleller hem her şeyi yapıyorlar hem de çıkıp ağlıyorlar

Yargı ve polis içindeki yapılanmasıyla hükümeti devirmeye çalışan, Başbakan’ın ofisine böcek koyan, kriptolu telefonlarını dinleyen, tüm cemaatleri hedef alan paralel yapı panikte. Deşifre oldukça, yapılanma alanlarını korumak için manşetleriyle ağlıyorlar.

29 Haziran 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Paraleller hem her şeyi yapıyorlar hem de çıkıp ağlıyorlar

Ak Parti hükümetine yönelik 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini polis, yargı ve asker içine yerleşen adamlarıyla deneyip başarısız olan Paralel Yapı, şimdi medyası aracılığıyla ‘Biz dinlemedik’ diye ağlayan tondaki haberleriyle marifetlerine kılıf bulmaya çalışıyor. Manşetleri aracılığıyla Başbakan Erdoğan ile ailesini, Dışişleri Bakanlığı’ndaki sır Suriye toplantısını, vizyon projeleri üstlenen iş adamlarını, gazetecileri, tüm dini cemaatleri devletin dinleme cihazlarıyla hem yasa dışı hem de mahkemeden başkaları adına aldıkları dinleme kararlarıyla hedeflerindeki isimlere yönelik dinlemeleri inkar ediyor.

Kendisinden olmayanı dinledi

Yasa dışı dinlemelerle elde edilmiş kayıtlardan yola çıkarak, Başbakan Erdoğan ile AK Parti hükümetini hedefe koyan Paralel yapı, aynı zamanda bu yasa dışı dinlemelerden elde edilmiş kayıtları haber adı altında yayınlayarak, hukuksuzluğu sürdürüyor. Paralel yapıdan olmayan savcı ve hakimler, paralel yapıya yönelik bir işlem yaptıklarında ise savunmaya geçiyor. Devletin, paralel yapılanmayı tasfiye etmeye dönük her çabasında da masumiyet zırhını kullanıp, Hizmet Hareketi dedikleri Fethullah Gülen Cemaati’nin devlet içindeki paralel yapılanmasına dokunulmaması için ağlıyor.

Dini cemaatleri de dinlediler

Başbakan Erdoğan’ın kriptolu telefondaki konuşmalarını TÜBİTAK’ta dinleyen, sonra montaj ve dublaj yöntemiyle istediği ses kaydını oluşturup bunu internet üzerinden yayınlayan, paralel polis ve savcıların başka isimler üzerinden aldırdığı dinleme kararlarıyla yüz binlerce kişiyi dinleyen ve şantaj yapan, yine Selam adlı bir terör örgütü uydurarak kendilerinden başka tüm dini cemaat yöneticileri, gazeteciler, akademisyenler, sanatçılar gibi binlerce kişiyi dinleyip kendilerine çıkar elde eden paralel yapı, şimdi de medyası üzerinden ağlıyor.

Temize çekme çabası başladı

Darbe girişimlerinin AK Parti hükümeti tarafından başarısızlığa uğratılması sonrasında büyük bozgun yaşayan ve devlet içine çöreklenen yapısı birer birer deşifre olarak temizlenen paralel yapı, medyası aracılığıyla kendini temize çekmeye çalışıyor. Paralel gazetelerden Taraf, 24 Mayıs 2012’de Uludure açıklaması nedeniyle AK Parti hükümetinin İçişleri Bakanı iken “İdris Naim Şahin bir şeyler söyledi” diye başlık atmış, fotoğraf olarak da odun resmi kullanmıştı. Dün “odun” göndermesi yaptıkları Şahin’in ağzından Paralel yapının gazetelerinden Zaman, 21 Haziran’da “Bu eylem planı doğru mudur” başlığıyla camaate yönelik bitirme planı yapıldığını savundu.

Kendilerine gelince şok talimat

Paralel Yapılanma’nın bir diğer gazetesi Bugün de, paralel yapılanmaya yönelik operasyon hazırlıklarını sekteye uğratmak için harekete geçti. 24 Haziran’da “Savcıdan şok talimat” başlığını kullanan gazete, devletin varlığını kendi çıkarları uğruna tehlikeye atan paralel yapının gelir kaynaklarını araştırmak için harekete geçen savcının yazışmalarını “Şok talimat yazısı” olarak yansıttı.  Dışişleri Bakanlığı’ndaki sır toplantıyı dinleyip internete servis eden paralel yapı, bu ses kayıtlarını manşet yaptı. Sonra da çıkıp, bu dinlemeden bilgimiz yok’ savunması yaptı. Paralel yapının gazeteleri, günler boyu yasadışı dinleme ve montaj kayıtlarını haber diye virip kendini aklamaya, hükümeti yıpratmaya çalışmıştı.

Yuvalandığı alana savunma kalkanı kuruyor

Zaman gazetesi, dün ise, “Böcek komplosuna oy birliğiyle ret” manşetiyle çıktı. Habere mevzu bahis kişiler, Başbakan Erdoğan’ın ofisine böcek koyarak, sesleri dışarı aktaran ve yabancı istihbarat örgütleriyle Türkiye’nin sırlarını paylaşarak, devletin en kritik çalışmalarını sızdırmakla suçlanan isimlerdi. Zaman, her fırsatta parçası oldukları Gülen Cemaati’nin hukuksuz dinlemeler ve paralel yapılanmayla ilişkisi olmadığını öne sürerken; haberlerinde ise dinleme şüphelilerinin en büyük savunuculuğunu yapıyor.  Zaman, Paralel Yapılanma’nın çöreklenerek Başbakan’ın kriptolu telefonların dinlendiği TÜBİTAK’ı, Başbakanlık ofisindeki böcek soruşturmasında bir numaralı savunma merkezi haline getiriyor. TÜBİTAK raporunun doğru olduğunu öteki raporların “yazdırıldığı” görüşünü savunan Zaman, 5 polisin tutuklamasının paralel yapının en fazla çöreklendiği yargı alanındaki kararlarla kaldırılmasını da manşetine taşıdı.

BELKİ TEMİZLİĞİ DURDURABİLİRİZ

Zaman'ın 21 Haziran günkü “Bu eylem planı doğru mu” haberine göre hükümet, ‘Hizmet Hareketi’ adını verdikleri paralel yapıya kumpas kurup, bitirme planı yapıyordu. Bu da, İdris Naim Şahin’in yanıtlanması istemiyle İçişleri Bakanı Efgan Ala’ya verdiği soru önergesinde ortaya çıkmıştı. Haberde, paralel yapılanmanın devlet içindeki birimleri bir savunma yazısıyla tek tek deşifre edildi.

Zaman’ın sorduğu, “Danıştay, Santoro, Garih ve Dink gibi failleri belli cinayetleri devlete yıkma emri doğru mu?”, “MİT, Emniyet, MASAK, TİB, SPK gibi kurumlar suç uydurmak için seferber edildi mi?”, “17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcı ve polislerin tutuklanması, planın bir parçası mıdır” soruları paralel yapılanmanın devletin hangi birimlerine çöreklendiğini ortaya koydu. 

Paralel yapının gazetesi Zaman, bir ön alma hareketiyle paralel yapılanmanın yerleştirildiği devletin kilit noktalarında yapılacak temizlik harekatını durdurmak için çabalıyor.

Uydurma suçlamalarla milyonları dinlendiler

Paralel yapının dinleme skandalları ise yazmakla bitmedi. TİB’de dinlemeler konusunda yapılan inceleme sonucunda Emniyet İstihbarat, KOM ve TEM Daire Başkanlıkları, son 2 yılda 1 milyon 73 bin 136 dinleme işlemi gerçekleştirdi. STAR da ‘Selam’ soruşturması dışında 30 ilde 148 bin kişinin de paralel yapı tarafından mercek altına aldığını gözler önüne sermişti.

ÖNCE ODUN YAPTI

SONRA KAHRAMAN

*

*

*

*