20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Reşat Petek: Türkiye 150 ülkeden biri değil

Paralel örgütün üst düzey elemanlarının Türkiye’yi 150 ülkeden biri olarak görmelerine ilişkin Reşat Petek, 'Türkiye 150 ülkeden biri değil' dedi.

Stargazete.com20 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Reşat Petek: Türkiye 150 ülkeden biri değil
24 TV’de Yasin Erçağlayan’ın moderatörlüğünü yaptığı ’24 Özel’ programına Güneş gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, kumpasın mağduru Turgut Yıldırım katıldı.
 
BU BİR MİLATTIR
 
Murat Kelkitlioğlu, Fethullah Gülen hakkında alınan karar için yaptığı yorumda “bugün bir milattır” dedi. 
 
“Bugün bence bir milattır. Benim için en önemli olanı; silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek. Fethullah Gülen ile ilgili bu yakalama kararı benim için en önemli şeydir. Gülen gelir, iade ederler, etmezler, fark etmez. Bu artık bir terör örgütü lideri. Bence bugün o yüzden milattır. Bugün en önemli şeyi de 24 yapmıştır. Tahşiyecilerle ilgili o görüntüler bugüne kadar bildiğimiz bu paralel örgütün en büyük yöntemlerinden bir tanesini deşifre etmektir.”
 
EĞER MEDYA OPERASYONU OLSA...
 
Operasyonun “medya operasyonu” olmadığını ifade eden Kelkitlioğlu, böyle bir durumun olması durumunda sonraki gün gazetelerinde “olsa siyah logolarla, “demokrasi ayıbı” diye yazamazsın” dedi. Kelkitlioğlu, şunları söyledi:
 
“Bütün bunların hiçbiri medya operasyonu ile ilgili değil. Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca gözaltına alındığı zaman kendi gazetelerine bakın. Eğer medya operasyonu olsa siyah logolarla, “demokrasi ayıbı” diye yazamazsın.”
 
TÜRKİYE 150 ÜLKEDEN BİRİ DEĞİL
 
Paralel örgütün üst düzey elemanlarının Türkiye’yi 150 ülkeden biri olarak görmelerine ilişkin Reşat Petek, buna tepki gösterdi.
 
İsrail’in MİT Müsteşarından rahatsız olmasından sonra kendisine operasyon yapılmasını her şeyi özetlediğini söyleyen Petek, şunları söyledi:
 
“Üst düzeydeki paralel örgütün elemanlarının pek çoğu şunu söylüyor; “efendim bizim için Türkiye 150 ülkeden biri.” Buna çok şahit oldum. Neymiş? 150 okulda okullar açmış, faaliyetler yapıyorlarmış, Türkiye olmazsa, Tanzanya’da yaparlarmış, Ekvator Ginesi’nde yapacaklarmış. Maalesef Türkiye böyle bir ülke. Bu coğrafyada yaşayıp bu ülkenin havasını teneffüs eden, ekmeğini yiyen insanlarımız bu ülkeyi 150 ülkeden biri olarak görmüyor. Ben böyle görmüyorum. Bu topraklarda şehit kanı var, bu topraklarda ecdadımız kendi idealleri uğrunda her türlü fedakarlığı yaparak bize burayı emanet etmiş. Biz burada Amerika’nın, Batı’nın menfaatine, hele hele İsrail’in menfaatine bir eyleme müsaade edemeyiz.”
 
İLK TEPKİ GÖSTEREN İSRAİL’DİR
 
“Peki bunun konuştuğumuzla ne ilgisi var? İlgisi gayet açık. Bu kadar başarılı, bu kadar Türkiye’nin demokratikleşme çıtasını yükselten bir siyasi iktidarın atamış olduğu bir MİT Müsteşarına “bu bizim sırlarımızı İran’a verir” diyerek ilk tepkiyi gösteren ülke İsrail’dir. Arkasından MİT Müsteşarına operasyon yapan yapı bu paralel örgüttür. Şu delil bile paralel örgütlenmenin kime hizmet ettiğini ortaya koyar.”
 
TÜRKİYE’DE DİKTATÖRLÜK OLSA...
 
Reşat Petek, Türkiye’de diktatörlük olması durumunda, operasyondan sonra Cumhurbaşkanı’na yapılan hakaretler sonrasının ertesi gününde “derdest edilmiş olurlardı” dedi.
 
“Ertesi gün 15 Aralık’ta çıkan Zaman Gazetesi’ni, o gün yayın yapan televizyonu bu millet izlemiyor mu? Eğer basın, muhalifler susturulmak istense Zaman Gazetesi öyle çıkabilir miydi? Hala Cumhurbaşkanı’na tırnak içinde ‘Tiran’ diye hakaret ediyor, ‘diktatör’ diye hakaret ediyor, ‘hırsız’ diyor. Hatta bir televizyon spikeri yayın esnasında söylemedik hakaret bırakmıyor. İnanın Türkiye’de diktatörlük olsa, hukuk işlemese o insanı ertesi günü hemen derdest ederler. Ve neyin nasıl olduğunu kimse anlayamaz.”