16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

PKK'lılar Van'da okul yaktı

VAN'da PKK yandaşları Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak'ta bulunan ilköğretim okulunu daha yaktı. Okulda yaklaşık 40 bin TL'lik hasar meydana gelirken, polis saldırganları bulmak için araştırma başlattı. Yangından dolayı okul tatil edildi.

22 Ekim 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PKK'lılar Van'da okul yaktı
Yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü Van Gölü İlköğertim Okulu'na saat 01.30 sıralarında gelen, okulun alt sınıflarındaki demir telleri kesip camları kırarak üst kata çıkan teröristler, bilgisayar odası öğretmenler odası ve idare bölümü ile bazı sınıfları benzin dökerek ateşe verdi. PKK'lılar okula girmeden önce duvarlara, 'Ya anadil ya da hiç', 'Biji PKK' yazıları yazıp güvenlik kameralarını tahrip etti. Okula yönelik saldırı bu sabah görevlilerin gelmesi ile ortaya çıktı.

Okula girip önce bilgisayar sınıfı, ardından idare odası ve öğretmenler odasına benzin döken PKK yandaşlarının saldırısı sırasında bilgisayar odasında meydana gelen patlamada okulun duvarının bir kısmı yıkıldı. Yaklaşık 40 bin TL'lik zararın meydana geldiği okulda polis, saldırganları bulmak için detaylı inceleme yaparak delil topladı. Okuldaki hasar ile duman ve benzin kokusu nedeniyle okul tatil edildi.


Teröristler, Van depreminde zarar gören Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin yanına UNICEF tarafından kurulan ve sanatçı Türkan Şoray tarafından açılan konteyner sınıflardan 2'sini de geçen 10 Ekim'de yakmıştı.