16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kato’da 26 PKK’lı öldürüldü

Kato Dağı’nda 6 gündür süren kapsamlı operasyonda PKK’ya ağır darbe vuruldu. Karadan ve havadan sürdürülen kıskaçta 26 terörist öldürüldü. Çatışmalarda bir uzman çavuş da şehit oldu.

ŞEYHMUS ÇAKAN DİYARBAKIR7 Eylül 2012 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kato’da 26 PKK’lı öldürüldü
ŞIRNAK’ın Beytüşebap İlçesi’nde 10 askerin şehit edilmesi ve 7 askerin yaralanmasından sonra başlatılan hava destekli operasyonda 1 uzman çavuş şehit olurken, en az 26 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı’nda 5’nci gününe giren operasyonlarda PKK’ya kobra darbesi geldi. 26 PKK’lının etkisiz hale getirildiği bölgede hava destekli operasyon aralıksız sürüyor. Diyarbakır 2’nci Taktik Hava Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16 savaş uçakları bir çok hedefi imha etti. Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü mensuplarınca 2 Eylül’de yapılan saldırıda 10 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından Kato Dağı’nda barındıkları tespit edilen örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon sürüyor.

Diyarbakır’dan kalkan F-16 savaş uçakları Türkiye-Irak sınır hattı ile Kato Dağı’ndaki birçok hedefi vurdu. Hava destekli operasyon 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç’in bizzat yönettiği operasyonlara, 23. Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra ve skorsky helikopterleri havadan operasyonla destek veriyor. Özel harekat timleri ve geçici köy korucularının da katıldığı operasyonlarda yer yer çatışma yaşanıyor. Hava saldırısında ve yaşanan çatışmada 26 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

Bu arada, Pervari İlçesi ile Şırnak arasında bulunan Bestler-Dereler Bölgesi’nde süren operasyonlar kapsamında kalabalık bir PKK’lı grubunun tespit edilmesi üzerine, Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda hava hareketliliği görüldü. Komutanlıktan ard arda havalanan Sikorsky helikopterler, Bestler-Dereler Bölgesi’nde özel eğitimli komando birliklerini taşıyarak, bölgedeki hakim tepelere indirdi. Kobra helikopterler de derin vadileri yoğun bombardıman altına aldı. PKK’lıların cestlerinin konulması için ceset torbalarının operasyon bölgesine götürüldüğü belirtildi.

Çatışmada, Konyalı Uz. Çvş. İlhan Akkoç şehit oldu. Akkoç’un iki aylık evli olduğu ve evlendikten 15 gün sonra göreve başladığı öğrenildi.