23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Polislerden 'açılım' tiyatrosu

SİVAS Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurların hazırladığı 'Palavra kadavra' adlı tiyatro oyunu Suşehri İlçesi'nde sahnelendi. Oyunda biri polis, diğeri terörist iki kardeşin hikayesi anlatıldı.

20 Nisan 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Polislerden 'açılım' tiyatrosu
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü polislerince hazırlanan 'Palavra kadavra' adlı tiyatro oyunu ilk olarak Suşehri ilçesinde sahnelendi. Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesi polisleri tarafından organizasyonu yapılan, senaryo düzenlemesi ve yönetmenliği polis memuru Gökhan Özder'in gerçekleştirdiği tiyatro oyununda, müdürlüğün çeşitli birimlerinde görev yapan 12 polis memuru rol aldı. Komedi ve dram tarzında hazırlanan 2 perdelik oyun Kemal Paşa İlköğretim okulu spor salonunda gösterildi. Yaklaşık 3 aylık çalışma sonrasında tamamlanan oyun öğrencilerin ve ilçe halkının büyük beğenisini kazandı. Tiyatro oyununda Türkiye gündeminde yer alan sinema ve dizi filmler ile sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekoru kıran paylaşımlardan da esintiler sunuldu.

POLİS VE TERÖRİST KARDEŞLER

Sahnelenen tiyatro gösterisinin son bölümünde 2 kardeşin hikayesi yer aldı. Hukuk fakültesini kazanan, ancak beyni yıkanarak terör militanı olarak canlı bombaya dönüştürülen kişinin, polislerce vurularak etkisiz hale getirilmesi sırasında polis olan kardeşinin bunu engellemesi, ancak canlı bomba olan terör militanının pimi çekerek bombayı patlatıp hem polis kardeşini, hem de kendini öldürmesi sahnesi dikkat çekti.

Suşehri İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, terör ve açılımıyla ilgili güzel bir oyun izlediklerini belirterek, "İl Emniyet müdürümüz Selçuk Kızılay'ın önderliğinde, Sivas İl Emniyet müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımız güzel bir oyun hazırlamışlar. Bu oyunu ilk defa Suşehri ilçemizde oynadılar. Halkımız çok beğendi. Bu oyunun diğer ilçelerimizde ve ülkemizin diğer illeri ve ilçelerinde de oynanmasının iyi olacağı kanaatindeyim. Oyuncuların tamamı polislerden oluşuyor. Son derece başarılıydılar" dedi.