25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Samsun-Güney Rusya sefeerleri başlıyor mu?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Samsun'dan Güney Rusya'ya uçak seferi düzenlenmesi için yerel yöneticiler ile zirve yaptı.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Samsun-Güney Rusya sefeerleri başlıyor mu?

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in daveti üzerine Samsun'a gelen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yerel yöneticiler ile Güney Rusya'ya uçak seferi düzenlenmesi için gerçekleştirilen zirveye katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın bu sabah iş adamları ile yaptığı kahvaltıda ,THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile zirve yapacaklarını açıklaması iş dünyasının hem beklentilerini hem de merakını arttırdı.

Yılmaz'ın işadamlarına duyurduğu Güney Rusya için uçak seferi zirvesine THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sainan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, OMÜ  Sivil  Havacılık  Yüksek  Okul  Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır katıldı.  Topçu, Samsun'dan Güney Rusya'ya uçak seferi düzenlenmesi yönündeki talepleri dinledi.

Büyükşehir Belediyesi'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Samsun'da gerçekleşen zirvede THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu 'nun Krasnodar yada Anapa'ya doğrudan uçuş için uçak tahsisi yapılabileceğini ancak bunun için yasal zeminin oluşturulması gerektiğini kaydettiği öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın bu sabah Samsunlu iş adamları ile yaptığı kahvaltıda açıkladığı uçak zirvesinde ayrıca Samsun Havameydanı'nda THY'nin CIP Salonu'nun açılması, Business Class uçuşlarının konulması ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ortak proje yapılarak pilot eğitimi verilmesi konularının da görüşüldüğü belirtiliyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun Samsun'dan Krasnodar veya Anapa'ya düzenlenecek uçak seferlerinin Samsun Valiliği,Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile oluşturulacak konsorsiyum tarafından sübvanse edilmesini istediği öğrenildi.

Topçu'nun CIP Salonu'nun açılması, Business Class uçuşlarının konulması ve pilot eğitimi başlıklarına ise onay verdiği kaydediliyor.